ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Συστήματα συναγερμού για την κατοικία. Πολυτέλεια ή ανάγκη;

Σε μια εποχή που τα κρούσματα διαρρήξεων αυξάνονται καθημερινά, η τοποθέτηση ενός συστήματος συναγερμού και ασφαλείας δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πολυτέλεια, ιδιαίτερα στην περίπτωση που μπορεί να το προμηθευτεί κανείς συνδρομητικά από 0,79 € την ημέρα, αλλά αποτελεί πρωταρχική ανάγκη μια και μπορεί να προστατέψει τις ζωές και την περιουσία μας αποτελεσματικά.

Τι σύστημα συναγερμού όμως θα επιλέξουμε;

Κάθε κατοικία είναι μοναδική, όπως και οι άνθρωποι που διαμένουν σε αυτήν. Πριν λοιπόν τοποθετηθεί κάποιο σύστημα θα πρέπει να προηγηθεί μελέτη των χώρων της κατοικίας και των συνηθειών των ενοίκων της. Με βάση τη μελέτη αυτή θα ακολουθήσει η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού και η προσεκτική τοποθέτηση του στις ιδανικές θέσεις χωρίς κανένα κίνδυνο έκθεσης του σε κακόβουλες ενέργειες.

Τι θα πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή του κατάλληλου συστήματος για εμάς. Θα επιλέξουμε μόνο εξοπλισμό ή θα συνδυάσουμε τη λειτουργία του με υπηρεσίες φύλαξης και προστασίας;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα ανάγονται και πάλι στην μελέτη που προαναφέρθηκε. Η μοναδικότητα κάθε περίπτωσης απαιτεί και μοναδικές λύσεις. Το ερώτημα λοιπόν διαφοροποιείται κάπως και διαμορφώνεται στο ποιόν θα εμπιστευτούμε για τη μελέτη, τοποθέτηση και υποστήριξη ενός συστήματος ασφαλείας. Προϊόντα και εξοπλισμοί υπάρχουν ποικίλοι. Λίγο έως πολύ όλοι εξυπηρετούν το σκοπό τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Εμείς οι απλοί μη μυημένοι ένοικοι μιας κατοικίας καλούμαστε να εμπιστευτούμε τη ζωή και τις περιουσίες μας. Τα κριτήρια λοιπόν επιλογής της «προστασίας» μας  θα πρέπει να συνδέονται άμεσα με την απρόσκοπτη λειτουργία ου συστήματος και την αδιάκοπη παροχή των υπηρεσιών φύλαξης. Δεν αρκούν σε καμία περίπτωση τα πομπώδη χαρακτηριστικά που συνοδεύουν κάθε προβολή συστήματος, σημαντικό κριτήριο επιλογής αποτελεί η καθημερινή λειτουργικότητα. Πως αποκωδικοποιείται αυτό πρακτικά. Πρώτα απ’ όλα ο κατασκευαστής των υλικών του συστήματος θα πρέπει να είναι αξιόπιστος με δοκιμασμένη πορεία στην αγορά και να παρέχει εγγυήσεις για την περίπτωση που τα μηχανήματα θα παρουσιάσουν κάποια δυσλειτουργία. Η εταιρία που θα αναλάβει την τοποθέτηση , συντήρηση και σύνδεση του συστήματος με κάποιο κέντρο λήψης σημάτων, θα πρέπει να διαθέτει εμπειρία πρώτα απ΄ όλα, αλλά και αξιοπιστία που θα απορρέει από την παρουσία της στον κλάδο και τα έργα που έχει υλοποιήσει.

Η κα Δήμητρα Γκάφα διευθύντρια της εταιρίας EUROPA SEQURITY μας εξηγεί:

«Η σημερινή τεχνολογία διαθέτει σίγουρα λύσεις για  κάθε απαίτηση και εκτιμώ ότι ευθηνή του κάθε οικογενειάρχη είναι η σωστή ερεύνα αγοράς προκείμενου με το μικρότερο δυνατό κόστος να  προστατεύσει τόσο την περιουσία του όσο και την οικογένεια του από δυσάρεστες και επικίνδυνες εμπειρίες.

Είναι πολύ σημαντικό η επιλογή του συστήματος ασφαλείας να γίνεται με μεγάλη προσοχή και ασφαλώς με ηρεμία . Δεν είναι λίγες οι φορές  που  μετά από περιστατικό κλοπής πανικόβλητος κάποιος θα επιλέξει όποια λύση του προκύψει πρώτη με αποτέλεσμα συνήθως και να του κοστίζει ακριβότερα  αλλά  και να μην ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες του . Έτσι, η παύει κάποια στιγμή να το χρησιμοποιεί  ή ξαναπληρώνει  για την ανακατασκευή του .

 Επίσης, πολλές είναι  οι περιπτώσεις κατά τις οποίες πιστεύει  κάποιος  ότι έχει πάρει τα μέτρα του , τοποθετώντας  μια – δυο κάμερες που θα αγοράσει από τις προσφορές κάποιου πολυκαταστήματος  ή και κάποιο φθηνό είδος συναγερμού που προβάλλεται  από telemarketing.

 Πιστεύω πως καλύτερη λύση για ασφάλεια κατοικίας αποτελεί η εγκατάσταση  που  επιτρέπει να είναι σε λειτουργία το σύστημα  και τις ώρες που η οικογένεια  βρίσκεται εντός σπιτιού. Με απλά λόγια να είναι παγιδευμένοι οι εξωτερικοί χώροι για να μπορούν οι άνθρωποι να λειτουργούν  φυσιολογικά , χωρίς να κινδυνεύουν από απρόσκλητους επισκέπτες  που θα μπορούσαν αθόρυβα και ανενόχλητοι να εισβάλουν στο σπίτι  με τις όποιες συνέπειες .

Αξιόπιστο σύστημα συναγερμού μπορεί να εγκαταστήσει κάποιος με κόστος που αρχίζει από 400 € περίπου. Οι διαφορές που υφίστανται με ακριβότερες λύσεις αφορούν κυρίως στο αν το σύστημα καλύπτει μόνο εσωτερικά  ή και εξωτερικά το σπίτι , αν είναι ενσύρματο η ασύρματο  και φυσικά  στο μέγεθος του σπιτιού.»

Σε κάθε περίπτωση αυτό που προκύπτει ως συμπέρασμα είναι ότι  θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα συστήματα συναγερμού που επιλέγουμε για την ασφάλειά μας, αλλά κυρίως στην επιλογή της κατάλληλης εταιρίας!

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις