ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Σύμβουλος ακινήτων, καμία σχέση με τον μεσίτη που ξέραμε…

Η αγορά των ακινήτων βρίσκεται σε κρίση, οι τιμές πέφτουν, τα ενοίκια μειώνονται, στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του κλάδου μειώνεται ο τζίρος.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον πως διαμορφώνεται ο ρόλος του Συμβούλου Ακινήτων; Η συζήτηση με τον κο Ξενοφώντα Χριστοδούλου σύμβουλο ακίνητης περιουσίας, συνεργάτη της εταιρίας Remax, μας διαφώτισε αρκετά.

Όσοι έχουν επιλέξει να πουλήσουν κάποιο ακίνητο προβληματίζονται για την τιμή, το χρόνο που θα απαιτηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η πώληση και τη γραφειοκρατική διαδικασία. Για την προώθηση ίσως να σκέφτονται ότι αρκεί μια δημοσίευση στις μικρές αγγελίες, χωρίς να έχουν άδικο.

Τι μπορεί να προσφέρει λοιπόν ο σύμβουλος ακίνητης περιουσίας; Να πουληθεί το ακίνητο σύντομα και στη σωστή τιμή.

Πως επιτυγχάνεται αυτό σύμφωνα με τον κο Χριστοδούλου:

«Σε ότι αφορά την τιμή, η γνώση της αγοράς και η εμπειρία μας στις πωλήσεις, μας έχουν υποδείξει μια μεθοδολογία καθορισμού της βέλτιστης τιμής ενός ακινήτου λαμβάνοντας υπόψη χαρακτηριστικά όπως η θέση του ακινήτου, ηλικία του, η κατασκευή, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά διαμόρφωσης και διακόσμησης κλπ, και φυσικά την τάση της αγοράς.

Σε ότι αφορά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου εμείς. Έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών, μηχανικών, δικηγόρων κλπ, που μας εξυπηρετεί στη γρήγορη έκδοση όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Σε ότι αφορά το χρόνο ολοκλήρωσης της πώλησης έχουμε στη διάθεση μας εργαλεία προώθησης και Μάρκετινγκ που εξασφαλίζουν ταχύτατη ενημέρωση σε μεγάλο αριθμό υποψηφίων αγοραστών. Ξεκινάμε από την αποτύπωση του ακινήτου με φωτογραφίες και video και στη συνέχεια αναρτούμε και προωθούμε, με διάφορες online ενέργειες, τις πληροφορίες αυτές στις ιστοσελίδες του δικτύου, ενημερώνοντας παράλληλα ένα μεγάλο αριθμό συνεργατών. Συγχρόνως ακολουθούμε και τις παραδοσιακές μεθόδους της ανάρτησης πωλητηρίου στο ακίνητο και της δημοσίευσης στις μικρές αγγελίες.

Έτσι εξασφαλίζουμε γρήγορη πώληση στη σωστή τιμή.»

Για όσους τώρα έχουν επιλέξει να αγοράσουν ακίνητο είτε για προσωπική χρήση, είτε για επένδυση, τους προβληματίζουν αντίστοιχα η τιμή σε σχέση με την αξία, ο χρόνος που θα απαιτηθεί μέχρι να βρεθεί το καλύτερο ακίνητο για αυτούς, η νομιμότητα του και η γραφειοκρατική διαδικασία.

Ο σύμβουλος εξασφαλίζει λοιπόν πάντοτε κατά τον κο Χριστοδούλου

«…να βρεθεί το κατάλληλο ακίνητό σύντομα και στη σωστή τιμή. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα σε ότι αφορά την τιμή, η γνώση της αγοράς και η εμπειρία μας στις πωλήσεις, μας έχουν υποδείξει τη μεθοδολογία καθορισμού της βέλτιστης τιμής ενός ακινήτου. Έτσι οι αγοραστές είναι διασφαλισμένοι ότι αγοράζουν ακίνητο σε τιμή που ανταποκρίνεται 100% στην τρέχουσα αξία του ακινήτου.

Σε ότι αφορά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, ισχύει ότι αναφέραμε και πριν, τις αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου εμείς.

Σε ότι αφορά το χρόνο ανεύρεσης του ακινήτου, είμαστε συνδεδεμένοι με ένα μεγάλο δίκτυο προσφοράς ακινήτων και με εξειδικευμένα εργαλεία αναζήτησης μπορούμε και εντοπίζουμε ακίνητα που ανταποκρίνονται στα κριτήρια αναζήτησης.

Έτσι εξασφαλίζουμε γρήγορη αγορά με εξασφαλισμένη αξία.»

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις