ΛΑΡΙΣΑ

Περισσότεροι από 500 Λαρισαίοι μαθητές πήραν μέρος στον «Θαλή»

Ρεκόρ για τα τοπικά δρώμενα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Η καθιερωμένη ετήσια πνευματική άμιλλα των Μαθηματικών άρχισε για φέτος με την πρώτη φάση του μαθητικού διαγωνισμού «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/10/2012 στο 4ο Λύκειο Λάρισας.

Πρόκειται για έναν καταξιωμένο θεσμό με αποδεδειγμένη αποδοχή στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα, όπως αποδεικνύεται από την ιδιαίτερα υψηλή και φέτος συμμετοχή μαθητών.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ξεπέρασαν τους 500 αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα τοπικά δρώμενα της ΕΜΕ και όσοι  διακριθούν στο διαγωνισμό ‘Ο ΘΑΛΗΣ’ , θα κληθούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ‘Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ’ , που θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 στη Λάρισα.

Στη συνέχεια οι διακριθέντες θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του διαγωνισμού ‘Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ’ το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα προκειμένου να επιλεγεί η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 30η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αλβανία, Μάιος 2013), στη 17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Τουρκία, Ιούνιος 2013) και στην 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Κολομβία, Ιούλιος 2013).

Η ΕΜΕ ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού κ. Μαργαριτόπουλο  Αθανάσιο που χθες επισκέφθηκε το εξεταστικό κέντρο και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές ενθαρρύνοντας την προσπάθειά τους .  Επίσης ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών του νομού Λάρισας κ. Τσώνη Αθανάσιο Πρόεδρο της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής για το φετινό διαγωνισμό

Η ΕΜΕ επίσης ευχαριστεί ιδιαίτερα το διευθυντή του σχολείου κ. Βουλάγκα Κων/νο για τη φιλοξενία καθώς και τον υποδιευθυντή  κ. Νίκο Λουκανίκα , μαθηματικό που είχε και την ευθύνη της τεχνικής υποστήριξης. Ευχαριστεί επίσης την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Πράντζου Κωνσταντία, καθώς και τον κ. Γερογιάννη Κωνσταντίνο που ανήκει στο διοικητικό προσωπικό του 4ου ΓΕΛ.

Τέλος η ΕΜΕ ευχαριστεί και συγχαίρει τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και τους συναδέλφους μαθηματικούς  που εθελοντικά βοήθησαν με την παρουσία τους στην επιτυχημένη έκβαση της διαδικασίας, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις