ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το εγχείρημα του ΤΕΜ στο Βόλο

Επίσκεψη για να ενημερωθεί πραγματοποίησε γνωστός Αμερικάνος οικονομολόγος

Ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος Thomas Greco, ένας εξέχων επιστήμονας με μεγάλο συγγραφικό έργο και γνώσεις γύρω από την ανταλλακτική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Βόλο, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τη λειτουργία του Δικτύου ΤΕΜ (Τοπικές Εναλλακτικές Μονάδες), που έχει κεντρίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Κατά την επίσκεψή του στο Βόλο ο Thomas Greco συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βόλου και συζήτησε μαζί του για το ρόλο που μπορεί να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υποστήριξη εγχειρημάτων που έχουν ως αρχή τους τη λεγόμενη οικονομική δημοκρατία και τα κινήματα βάσης, ενώ του δώρισε το τελευταίο του συγγραφικό έργο με τίτλο «Το τέλος του χρήματος – Το μέλλον του πολιτισμού».

Ο κ. Σκοτινιώτης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον και τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στο Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας, αναγνωρίζοντας ότι μπορεί συμβάλλει στην ανακούφιση πολιτών που βιώνουν την οικονομική κρίση αλλά και στη δημιουργία ενός πλαισίου που θα ενθαρρύνει την τοπική επιχειρηματικότητα και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού προς όφελος της πόλης και των πολιτών.

«Σε μια εποχή όπου στην χώρα μας η ανεργία και η ανέχεια καλπάζουν, ως Δημοτική Αρχή Βόλου αντιμετωπίζουμε θετικά οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες λαμβάνονται στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, τις ενθαρρύνουμε και αναζητούμε με τη σειρά μας νέες ιδέες και λύσεις που θα συγκλίνουν στον ίδιο σκοπό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Ο Thomas Greco αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου του σε συζητήσεις με μέλη του τοπικού Δικτύου αλλά και την πραγματοποίηση σεμιναρίου με σκοπό την ενίσχυση του και τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας από άλλα δίκτυα που λειτουργούν με επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε εντυπωσιακό ενδιαφέρον για το θέμα αυτό από μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, εκπρόσωποι των οποίων επισκέφτηκαν την πόλη του Βόλου για να καλύψουν την ανάπτυξη του Δικτύου ΤΕΜ. Όπως φαίνεται, σειρά έχουν τώρα διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο Thomas Greco, που επιθυμούν να χαρτογραφήσουν και να καταγράψουν τις δημιουργικές δυνάμεις οι οποίες θα μπορούσαν να βγάλουν τη χώρα μας από το τωρινό αδιέξοδο.

Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας είναι ένα από τα πιο ανεπτυγμένα δίκτυα σε ολόκληρη την Ελλάδα με 1.200 περίπου μέλη, τα οποία σε ένα συνεργατικό πλαίσιο ανταλλάσσουν υπηρεσίες και προϊόντα, δίνοντας αξία στην τοπική παραγωγή και στις γνώσεις και ικανότητες των μελών του.

(Ρεπορτάζ και φωτογραφία από το magnesianews.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις