ΛΑΡΙΣΑ

Στη νέα βιβλιοθήκη στο Συκούριο ο περιφερειάρχης

Το κτίριο οπού πρόκειται να στεγαστεί η νέα βιβλιοθήκη του Συκουρίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου επισκέφτηκε πρόσφατα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο.

Ο περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την πρόοδο των εργασιών και να ενημερωθεί για την πορεία του έργου.

Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Είναι ένας χώρος απαραίτητος για τον πολιτισμό και τη διαφύλαξη του έργου και της δραστηριότητας των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Με το νέο κτίριο δημιουργείται ένας χώρος ελκυστικός για όλους, που θα έχει πολλαπλές χρήσεις και πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα. Η αιρετή Περιφέρεια στηρίζει τον πολιτισμό και κάθε δράση που μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Το έργο «Αποκατάσταση υπάρχοντος κτιρίου, ιδιοκτησίας Δήμου Τεμπών, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Δ.Δ. Συκουρίου για τη δημιουργία βιβλιοθήκης και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» είναι προϋπολογισμού 945.870,00 ευρώ ποσού σύμβασης 385.422,60 ευρώ.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Λαρισαίων και Κύριος του έργου ο Δήμος Τεμπών. Το έργο που είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. αφορά στην αποκατάσταση πέτρινου κτιρίου, προϋφιστάμενου του 1955, το οποίο χρησιμοποιείται ως πνευματικό κέντρο και έδρα του Μορφωτικού – Εκπολιτιστικού συλλόγου περιοχής Συκουρίου, με σκοπό τη δημιουργία βιβλιοθήκης.

Με την ολοκλήρωση της πράξης αναμένεται να παραδοθεί ένα σύγχρονο και ελκυστικό για τους δημότες – και ιδιαίτερα για τους νέους – κτίριο (βιβλιοθήκη – πολιτιστικό κέντρο), ικανό τόσο να στεγάσει τις υπάρχουσες συλλογές βιβλίων και παραδοσιακών στολών, όσο και να φιλοξενήσει εκδηλώσεις πολιτιστικού και άλλου ενδιαφέροντος.

Παρόντες κατά την επίσκεψη του περιφερειάρχη ήταν ακόμη ο Δημοτικός Σύμβουλος Τεμπών κ. Κώστας Λανάρας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις