ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Να σταματήσουμε τη βίαιη φτωχοποίηση της κοινωνίας»

Δήλωση του επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» Κώστα Πουλάκη

Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, αλλά και τη νέα αυριανή γενική απεργία, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, που λόγω των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης και της τρόικα, το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας αντιμετωπίζει περισσότερο ή λιγότερο άμεσα το φάσμα της φτώχειας, σήμερα που σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef σχεδόν μισό εκατομμύριο παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας δεν αφορά μόνο την αλληλεγγύη μας προς τις επί χρόνια χειμαζόμενες κοινωνίες του λεγόμενου “Τρίτου Κόσμου”.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αφορά κι εμάς τους ίδιους. Και γι’ αυτό δεν έχουν θέση στη σημερινή μέρα μεγαλόστομες διακηρύξεις και “κούφια” λόγια παρηγοριάς. Η περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση έχει χρέος να απαντήσει έμπρακτα και αποφασιστικά στη λαίλαπα της ανεργίας και της φτώχειας που σπαράσσει όλο και εντονότερα την κοινωνία, και κυρίως τις πιο ευάλωτες ομάδες της (νέους, γυναίκες, ηλικιωμένους, μετανάστες, ΑμεΑ κ.λπ.), και να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και ανακούφισης των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής.

Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, έχουν ήδη αρχίσει να στήνουν αναχώματα για να εμποδίσουν την επέλαση της φτώχειας και της διάλυσης του κοινωνικού ιστού. Δεκάδες πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα οργανώνουν δίκτυα αλληλεγγύης και απλώνουν χέρι στήριξης και ελπίδας στα θύματα της κρίσης αυτής, στέλνοντας μήνυμα αξιοπρέπειας και αγώνα. Το ίδιο μήνυμα ας στείλουμε και αύριο, με τη μαζική και ενωτική συμμετοχή όλων μας στη γενική απεργία. Ας είναι η αυριανή μέρα ένας σταθμός στην προσπάθεια να ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική και να σταματήσουμε τη βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις