ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με την παράσταση «Γιοι και κόρες» συνεχίζεται το 4ο φεστιβάλ θεάτρου

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο «Θέατρο του Μύλου»

Το 4ο φεστιβάλ θεάτρου που οργάνωσε το «Θεσσαλικό Θέατρο» συνεχίζεται   με μεγάλη επιτυχία στο «Θέατρο του Μύλου».

Το  Σάββατο  20  και  την Κυριακή  21 Οκτωβρίου, η Εταιρεία  Θεάτρου «sforaris »  θα παρουσιάσει το έργο «Γιοί και κόρες», που σημείωσε μεγάλη επιτυχία  το περασμένο καλοκαίρι στο «Φεστιβάλ Αθηνών».

Η παράσταση  βασίζεται στο υλικό 80 συνεντεύξεων που πήραν πέντε νέοι ηθοποιοί από νέους του παρελθόντος, παππούδες και γιαγιάδες δηλαδή, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο στους οποίους ζητήθηκε να θυμηθούν την ιστορία που σημάδεψε τη ζωή τους.

Οι ιστορίες προέρχονται από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρνακα, την Κομοτηνή, την  Κεφαλονιά, την Αμοργό, το Καρπενήσι, την Κρήτη, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική, τη Λάρισα, την Καβάλα, την Ιθάκη και αλλού και εκτείνονται χρονικά από το 1910 έως την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, στις 13 Αυγούστου του 2004.

Οι ηλικιωμένοι πρωταγωνιστές των ιστοριών, θυμήθηκαν πως υπήρξαν πρωταθλητές κολύμβησης, δήμαρχοι, χορευτές tango στην Κοζάνη του Μεσοπολέμου, ράφτρες της οικογένειας του Κεμάλ, ερωτευμένοι, δολοφόνοι, δίγαμοι, κατά συρροή αρραβωνιαστικοί, πλούσιοι έμποροι του Βελιγραδίου, ενώ μια κυρία έγινε δασκάλα γιόγκα αμέσως μετά την απελευθέρωσή της από το στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Προσπερνώντας το ξάφνιασμα των ειδικών περιπτώσεων, επελέγησαν εκείνες οι προσωπικές ιστορίες που διαδραματίστηκαν με φόντο την επίσημα καταγεγραμμένη ιστορία και μεταφέρονται στη σκηνή με τον κάθε ηθοποιό να ενσαρκώνει τον ηλικιωμένο/η με τον/ην οποίο/α συνομίλησε.

Ο  Β ΄  Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Εμφύλιος,  οι σεισμοί στα Επτάνησα, η ανέγερση του Τείχους στο Βερολίνο, η άνοδος του  ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας,  πέρα από στεγνά κεφάλαια των σχολικών βιβλίων, αποτελούν και οριακές στιγμές στις άγνωστες ζωές των πρωταγωνιστών της παράστασης.

Η αφετηρία για τη σύλληψη της συγκεκριμένης ιδέας ήταν ο πρόσφατος χαμός του παππού του σκηνοθέτη, που έζησε όλη του τη ζωή βαρήκοος, μετά τον τορπιλισμό της Έλλης, στην οποία υπηρετούσε σαν ναύτης.

Η σκηνοθεσία  είναι του Γιάννη Καλαβριανού. Τα Σκηνικά και τα κοστούμια της Αλεξάνδρας Μπουσουλέγκα και Ράνιας Υφαντίδου, η Μουσική  του Χρύσανθου Χριστοδούλου και τραγουδούν ο Γιώργος Γλάστρας και η Χριστίνα Μαξούρη.

Επιμέλεια κίνησης : Αλεξία Μπεζίκη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν  οι ηθοποιοί : Άννα Ελεφάντη, Μαρία Κοσκινά, Αλεξία Μπεζίκη και Κων/νος Ντέλλας.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται  το πρωί  10-13 μ.μ. στα γραφεία του «Θεσσαλικού Θεάτρου», Γεωργιάδου 53, 2ος όροφος και το απόγευμα  από τις 6.οο μ.μ.  στο «Θέατρο του Μύλου».

Τιμή εισιτηρίου 10 Ευρώ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις