ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Με τη λήξη της εκκοκκιστικής περιόδου η εκτίμηση για το σκουλήκι» απαντά ο Μάξιμος

Διευκρινήσεις σχετικά με το δημοσίευμα του onlarissa.gr έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στο δημοσίευμα σημειώνονταν το γεγονός πως στον φάκελο το προγράμματος ΠΣΕΑ που ολοκληρώθηκε και θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δε συμπεριλαμβάνονται οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες βαμβακιού από το πράσινο σκουλήκι.

Όπως εξήγησε στο onlarissa.gr το κυβερνητικό στέλεχος, η σύνταξη του παρόντος φακέλου αφορά κυρίως ζημίες από πυρκαγιές και ανέρχεται στα 27 εκ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τις πιθανές ζημιές από το καταστροφικό έντομο, σημείωσε πως θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εκκοκκιστική περίοδος και εν συνεχεία να εξεταστεί εάν σε κάποια περιφερειακή ενότητα η ζημιά που έχει προκληθεί στις καλλιέργειες ξεπερνά το 30% ώστε να δικαιολογείται η σύνταξη φακέλου ΠΣΕΑ για το θέμα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 θα «παγώσει» το θέμα ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

«ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΨΕΚΑΣΜΩΝ»

Στην επικοινωνία του με το onlarissa.gr ο κ. Χαρακόπουλος σχολίασε και το θέμα του αυξημένου κόστους παραγωγής για τους καλλιεργητές βάμβακος λόγω των αλλεπάλληλων ψεκασμών, σημειώνοντας με νόημα ότι πρέπει στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διαλόγου να επανεξεταστούν τα νέα δεδομένα.

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις