ΛΑΡΙΣΑ

Και ελέγχους ανευρυσμάτων αορτής θα πραγματοποιούν οι κινητές μονάδες υγείας

Μία ιδιαίτερα θετική όσο και εντυπωσιακή για τα τοπικά υγειονομικά δρώμενα εξέλιξη σημειώθηκε χθες στο πρόγραμμα λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Υγείας στο νομό.

Στις δράσεις των μονάδων προστίθεται ένας ιδιαίτερα σημαντικός τομέας δράσης , αυτός του ελέγχου ανευρυσμάτων αορτής και βλαβών των περιφερειακών αγγείων, παθήσεις που οι επιπλοκές τους οδηγούν κατά κανόνα σε δυσμενή πρόγνωση υγείας.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στον καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθανάσιο Γιαννούκα, ο οποίος και θα εκπονήσει μαζί με τους συνεργάτες του το σχέδιο δράσης για τις εξετάσεις αυτές.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γιαννούκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους κ.κ. Κ. Καραμπάτσα και Θ. Μπαντούλη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και αναφέρθηκε  με ιδιαίτερα θετικά λόγια στο έργο που επιτελείται εδώ και μήνες στο νομό από τις Κινητές Μονάδες Υγείας.

Τα στελέχη του ΓΝΛ με τη σειρά τους, ευχαρίστησαν τον καθηγητή για την προσφορά, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχουν ανάλογες πρωτοβουλίες για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος Κινητών Μονάδων κ. Θ. Μπαντούλης και ο καθηγητής κ. Θ. Γιαννούκας, θα συναντηθούν αύριο για να εξειδικεύσουν το πλάνο δράσης για τη νέα αυτή δραστηριότητα που προγραμματίζεται.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις