Χωρίς ειδήσεις για ένα 24ωρο

Δημοσιεύθηκε στις: 17 Οκτωβρίου 2012, 23:59

Η Ένωσή Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία συμμετέχει και το onlarissa.gr κι έτσι δε θα μεταδοθούν ειδήσεις για ένα 24ωρο.

Η ΕΣΗΕΘΣτΕΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «η απόφαση συμμετοχής στην απεργία της Πέμπτης είχε παρθεί ομόφωνα σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Ενωσης.

Θεωρούμε ότι οι αρρυθμίες που παρατηρούνται στο συντονισμό ΟΛΩΝ των σωματείων εργαζομένων στο χώρο του Τύπου για τον καθορισμό ΚΟΙΝΗΣ ημερομηνίας απεργιακής κινητοποίησης, θα οδηγούσε πρακτικά σε 48ωρη κινητοποίηση στις εφημερίδες της περιφέρειας. Αλλωστε, οι δημοσιογράφοι ως εργαζόμενοι που δοκιμάζονται σκληρά και πλήττονται από τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα και την πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης, οφείλουν με κάθε τρόπο να τάσσονται στο πλευρό των υπόλοιπων εργαζομένων.

Οι δημοσιογράφοι με την απεργία μας διεκδικούμε:

Τη στήριξη και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.
Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας με μέτρα οικονομικής στήριξης και απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».
Την ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και στα λουκέτα των Μέσων Ενημέρωσης.
Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.
Την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.

* Θέλουμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
* Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων της Ενημέρωσης.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ