Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε στις: 16 Οκτωβρίου 2012, 16:17

Με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, θα κορυφωθούν στη Λάρισα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940  που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας – Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Γενικός Σημαιοστολισμός από τις 8 π.μ. μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

 Φωταγώγηση των Δημόσιων, Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικά με την εθνική επέτειο σε όλες τις σχολές, σχολεία και ιδρύματα της πόλης, από καθηγητές και δασκάλους.

ΩΡΑ 12:00     Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, φορείς και συλλόγους στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης μας.

 ΚΥΡΙΑΚΗ  28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΩΡΑ 07:00     Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου.

Εωθινό  από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 ΩΡΑ 08:00    Επίσημη Έπαρση Σημαίας.

ΩΡΑ 10:30     Άφιξη επισήμων και έναρξη Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλείου, στην οποία θα  χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος.

Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Αλέξανδρο Καλέση, Διευθυντή 1ου Γυμνασίου Λάρισας.

ΩΡΑ 11:00     Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.

ΩΡΑ 11:30     Παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών,                           πολιτιστικών συλλόγων και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων.

 Σημείωση: Όσοι αναγνωρισμένοι σύνδεσμοι, σύλλογοι, οργανώσεις ή άλλοι φορείς επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι στις 26Οκτωβρίου,  θα πρέπει να το δηλώσουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και ώρα12 μ. στη Δ/νση Β’ /θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας – Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων Φυσική Αγωγή,  τηλ.2410 534738 ή στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, τηλ.2413506474 .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ