ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μαγική η Διεθνής Συνάντηση του VW Bus Club of Greece στον Όλυμπο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε  το περασμένο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου, με τη στήριξη του Δικτύου «Περραιβία» ,η Φθινοπωρινή Διεθνή συνάντηση των μελών του VW Bus Club of Greece και του  VW Volos Club,στην Ελασσόνα και στο Πλατανόδασος Σπαρμού Ολύμπου, ταξιδεύοντας μοναδικές εικόνες από το μυθικό βουνό σε όλο τον κόσμο , συγκινώντας τα εκατομμύρια φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης , που έχουν ως όνειρο  ζωής την ανάβασή τους στον Όλυμπο.

Δεκάδες φίλοι της κλασσικής αυτοκίνησης ,μαζί με τις οικογένειές τους κατασκήνωσαν στο μαγευτικό Πλατανόδασος του Θεσσαλικού Ολύμπου και γνώρισαν όχι μόνο την τοπική ιστορία ,τα τοπικά προϊόντα και τις αρχαιότητες της περιοχής ,αλλά γνώρισαν από κοντά το μυθικό βουνό ,τον ΄Ολυμπο ,αφού πολλές ήταν οι παράλληλες δραστηριότητες που υποστήριξαν φορείς της περιοχής και οι επισκέπτες από όλη την Ελλάδα ,έζησαν μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις .

Ο Πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»κ. Κων. Σκριάπας  ,δήλωσε ότι :

Εκατοντάδες  φίλοι του κλασσικού οχήματος του VW Bus Club of Greece και του VW Volos Club,  ,οδηγοί και επισκέπτες , είχαν  την ευκαιρία να γνωρίσουν ,μέσα από τις ξεναγήσεις και την φιλοξενία  των τοπικών φορέων της Ελασσόνας και του Νομού Λάρισας  ,που περιλαμβάνουν όχι μόνο την γνωριμία με τον Όλυμπο, με την ιστορία και τις αρχαιότητες της περιοχής,αλλά και με τα θαυμάσια  τοπικά μοναδικά προϊόντα της επαρχίας Ελασσόνας ,όπως είναι τα κτηνοτροφικά  (αρνάκι –κατσικάκι Ελασσόνας ,φέτα Ελασσόνας κ.ά.) και γεωργικά προϊόντα(Βιολογικά κρασιά κ.ά. ),τα περίφημα πούρα DOMENICO και πολλά άλλα.

Σημειώνεται ,ότι η περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου , αποτελεί αγαπημένο τόπο προορισμού των φίλων της φύσης και του Ολύμπου ,αφού η ανάβαση από τη ΝΔ του πλευρά κρύβει μοναδικές ομορφιές και σπάνιες συγκινήσεις ,για τους αθλητές βουνού και ορειβάτες ,οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας .»

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ευχαριστεί θερμά :

  1. Τους υπεύθυνους  του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Κισσάβου –Ελασσόνας Σπ. Αναγνωστάκη –Διευθυντή ΚΠΕ και Ανδρ. Γκανάτσιο –Υποδ/ντή  για την  Ενημέρωση –Βιντεοπροβολή   με τίτλο: «Ολυμπος -Περιήγηση στο Παγκόσμιο Μνημείο της Φύσης»
  2. Τον Υπεύθυνο Αθλημάτων Βουνού του Δικτύου  Φουρκιώτη Κων. για την Ορεινή διαδρομή με οχήματα 4χ4  και γνωριμία με τα φαράγγια του Θεσσαλικού Ολύμπου και σπάνιες διαδρομές που κόβουν την ανάσα .
  3. Την πρόεδρο Νίκου Βίκυ και ΓΓ. Φουνταρλή Ανδρομάχη του ΧΟΣ Σπαρμού για την Ορειβατική διαδρομή για  μικρούς και μεγάλους σε πανέμορφα μονοπάτια του Ολύμπου .
  4. Τον ΧΟΣ Σπαρμού για την προσφορά του πρωϊνού  στο Πλατανόδασος με τραχανά , παραδοσιακές πίτες και τοπικά προϊόντα σε όλους τους επισκέπτες.
  5. Τους εξαιρετικούς μουσικούς  Θάνο Τζήκα(κιθάρα,τραγούδι) και Αντ. Βλαχογιώργο (βιολί,κιθάρα,τραγούδι) που καθήλωσαν,επί τέσσερις ώρες  τους εκατοντάδες επισκέπτες σε μια σπάνιας ομορφιάς Μουσική συνάντηση γύρω από τη φωτιά με τίτλο   «Τραγουδώντας με θέα τον Όλυμπο» –
  6. τον Βαλκανιονίκη και πρωταθλητή Ορεινής Ποδηλασίας Στεφ, Γκατζιούρα –Πρόεδρο του Ποδηλατικού Αθλητικού Ομίλου επ. Ελασσόνας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ».

Ήταν  μια ακόμα σπάνιας ομορφιάς εκδήλωση(η 3η κατά σειρά)  , που συγκέντρωσε  το ενδιαφέρον όλων των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης και ταξίδεψε  και πάλι  εικόνες ενός μαγικού τόπου σε όλο τον κόσμο , αναδεικνύοντας την Θεσσαλία και ειδικότερα τον Θεσσαλικό Όλυμπο και την Ελασσόνα  ,ως ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό .

Πληροφορίες στα SITΕ,  www.diktioelassonas.gr, www.vwbusclub.gr.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις