ΛΑΡΙΣΑ

Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου υποστηρίζοντας για άλλη μια χρονιά την δράση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, θα ενσωματώσει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τη δράση αυτή στις δραστηριότητες της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης.

Στόχος όλων είναι η προώθηση της Οδικής Ασφάλειας, ευαισθητοποιώντας το κοινό και παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Έτσι, στις 20 Οκτωβρίου 2012 και σε ταυτόχρονα πάνω από 20 πόλεις της Ελλάδας και 28 άλλες Ευρωπαϊκές χώρες θα διοργανωθεί η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκείνο το βράδυ, εθελοντές εργαζόμενοι της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου θα βρίσκονται :

– Στο Βόλο στο νυχτερινό κέντρο SEE YOU

– Στη Λάρισα στο νυχτερινό κέντρο ΧΙΛΙΑ ΧΕΙΛΙΑ, και

– Στην Κατερίνη στο club KARTELL

για να ενημερώσουν τον κόσμο για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.

Οι επισκέπτες θα επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας» ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μη καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ. Οι εθελοντές θα ζητήσουν από τον «οδηγό της παρέας» να φορέσει ειδικό βραχιολάκι για να είναι αναγνωρίσιμος.

Κατά την αποχώρησή του ο «οδηγός της παρέας» θα περάσει εθελοντικά από φιλικό αλκοτέστ για να αποδειχθεί αν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει θα επιβραβεύεται, ενώ σε άλλη περίπτωση οι εθελοντές θα τον παροτρύνουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

Από τα αποτελέσματα θα προκύψουν κάποια στατιστικά, τα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» μελλοντικά.

Το μήνυμα της βραδιάς είναι:

«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»…

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις