ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Έρχεται κοινωνική διάλυση αν δεν αλλάξει η κατάσταση»

Κλείνουν τα καταστήματά τους την Πέμπτη αλλά ξεχωριστές συγκεντρώσεις πραγματοποιούν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Λάρισας

Όπως είναι γνωστό, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, εκτός από την 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες της χώρας έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα καταστήματά τους, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Όπως συμβαίνει με τις ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Λάρισα, ξεχωριστά θα συμμετάσχουν στη μεθαυριανή κινητοποίηση και οι έμποροι με τους επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια διαδοχικών συνεντεύξεων το απόγευμα της Τρίτης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων νομού Λάρισας θα διοργανώσει συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στο Επιμελητήριο και στη συνέχεια πορεία προς την Περιφέρεια, όπου και θα επιδοθεί ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ η ΠΑΣΕΒΕ θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί στο Επιμελητήριο και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην κεντρική πλατεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Φαίδωνα Ζαμπούρα, «μετά τις συνεχείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και την υψηλή φορολόγηση, αν ισχύσουν τα μέτρα που απαιτούν τα μέτρα της Τρόικας θα επέλθει η κοινωνική διάλυση. Η επιχειρηματικότητα, στο σύνολό της, θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα χτυπηθούν ανελέητα.

Αποτελεί δε παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός ότι ενώ τα τελευταία δυόμιση χρόνια λαμβάνονται συνεχώς  μέτρα για να αντιμετωπιστεί το χρέος, το χρέος εντέλει συνεχώς αυξάνεται.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι αυτή η συνταγή πρέπει ν’ αλλάξει. Θα πρέπει  κάποιοι να καταλάβουν ότι μόνο με την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπάρχει ελπίδα να ανασυρθεί από τον βυθό η ελληνική οικονομία».

Καταλήγοντας ο κ. Ζαμπούρας υπενθύμισε ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν κλείσει 100.000 επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, οδηγώντας σε οριστική απώλεια 500.000 θέσεων εργασίας!

Από την πλευρά του, ο συντονιστής της ΠΑΣΕΒΕ Λάρισας Σπύρος Δεμίρης επεσήμανε ότι «έχουν αποφασίσει να ξεπαστρέψουν την πλειοψηφία των επαγγελματιών, βιοτεχνών, μικρών εμπόρων και αυτοκινητιστών. Αυτό το στόχο έχουν όλα τα μέτρα που φέρνουν. Οι μόνοι που έχουν κέρδη είναι οι 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Όλοι δουλεύουν για τα μονοπώλια και τις τράπεζες.

Γι’ αυτό ήρθε η Μέρκελ, να βοηθήσει την κυβέρνηση. Γι ‘ αυτό οι τρεις συνεταίροι Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ έχουν αποφασίσει τα μέτρα, παρά τις ψεύτικες κορώνες για διαπραγμάτευση. Γι ‘ αυτό οι λάτρεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να μας παραπλανήσουν ότι υπάρχει σωτηρία με ευρωπαϊκή συνταγή δήθεν αριστερή.

Ήρθε η ώρα να βροντοφωνάξουμε : Δεν έχουμε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Δεν χρωστάμε σε κανένα, την κρίση να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Η πολιτική που μας αφανίζει πρέπει να ανατραπεί με τους ενωμένους αγώνες μας, με τη συμμαχία και την κοινή πάλη των αγωνιστικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, την ΟΓΕ».

(Ρεπορτάζ και φωτογραφίες : newsroom onlarissa.gr)  

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις