ΛΑΡΙΣΑ

Απέχουν την Τετάρτη και την Πέμπτη από τα καθήκοντά τους οι Λαρισαίοι γιατροί

Ανακοίνωση του τοπικού Ιατρικού συλλόγου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας συμμετέχει στις Πανεπιστημονικές κινητοποιήσεις του κοινού Μετώπου των Επιστημονικών Φορέων (γιατρών, δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, διπλωματούχων μηχανικών, συμβολαιογράφων, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών), που βρίσκονται σε σταθερή και διαχρονική συνεργασία μεταξύ τους, συντονίζουν τη δράση τους, αναπτύσσουν νέες πρωτοβουλίες και με κοινό διεκδικητικό πλαίσιο αγωνίζονται για να περισώσουν τους κλάδους τους και το ασφαλιστικό τους ταμείο (ΕΤΑΑ), απ’ τη λαίλαπα των μνημονίων.

Απέχουμε απ’ τα καθήκοντά μας την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, με παράλληλο κλείσιμο των υπηρεσιών όλων των ανωτέρω συλλόγων και ομοσπονδιών κατά την ίδια μέρα.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, καθώς και των γιατρών του πρώην ΙΚΑ (48ωρη πανελλαδική 17 και 18 Οκτωβρίου).

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως το διήμερο των απεργιακών κινητοποιήσεων, οι δημόσιες δομές υγείας (Νοσοκομεία, ΚΥ, ΠΙ, μονάδες πρώην ΙΚΑ κ.ά.  ασφαλιστικών ταμείων) θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, κάτω από οποιαδήποτε σχέση εργασίας κι αν βρίσκονται, να πάρουν μέρος μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ώστε μαζί με τους άλλους κλάδους των εργαζομένων, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, να δοθεί το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο με τις μνημονιακές επιλογές και ότι η μόνη διέξοδος από την κρίση είναι η αμφισβήτηση και η ρήξη με τον μονόδρομο της εξαθλίωσης, της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και του αφανισμού του κλάδου μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις