ΛΑΡΙΣΑ

Σε καλό δρόμο τα έργα για τη βορειοδυτική παράκαμψη της Λάρισας

Προχωρούν απρόσκοπτα οι εργασίες κατασκευής της βορειοδυτικής παράκαμψης της πόλης της Λάρισας.

Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση για το έργο που αφορά τη μετατόπιση των αγωγών φυσικού αερίου επί της οδού Καραγιώργα προϋπολογισμού 191.591, 20 ευρώ (με ΦΠΑ).

Σε δήλωσή του ο κ. Αγοραστός ανέφερε: «Με την υπογραφή της σύμβασης αυτής ξεκινάν οι εργασίες μετατόπισης των αγωγών φυσικού αερίου ώστε να  συνεχιστεί η κατασκευή ενός έργου ιδιαίτερης σημασίας και μεγάλης χρησιμότητας που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Το σύγχρονο αυτό έργο πρόκειται να αποφορτίσει τον κυκλοφοριακό φόρτο του κέντρου της Λάρισας, με παράκαμψη της βορειο-δυτικής εισόδου της πόλης, σύνδεση με τον Δακτύλιο, τρεις ισόπεδους κόμβους και γέφυρα μήκους60 μέτρων. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή προσθέτοντας ασφάλεια και ευελιξία στις μετακινήσεις».

Το έργο ‹‹Εργασίες τροποποίησης δικτύων Φ.Α. επί της οδού Καραγιώργα, από γέφυρα οδού Σωκράτους έως θέση βιολογικού καθαρισμού Λάρισας›› πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε τρείς φάσεις:

Φάση 1

  1. Κατασκευή προστασίας αγωγού- κόμβος οδού Αρτεμισίου.
  2. Κατασκευή προστασίας αγωγού- κόμβος οδού Ευκλείδου.

Φάση 2

Κατασκευή νέου αγωγού επί της οδού Καραγιώργα.

Φάση 3

  1. Εγκατάσταση χιτωνίου 18’’ παραπλεύρως του αγωγού στη θέση διασταύρωσης του αγωγού φ. α. με την νέα αρτηρία και εγκιβωτισμός του αγωγού St 10’’ Μ.Π.
  2. Μετατοπίσεις εγκατάστασης σήμανσης/ καθοδικής προστασίας από οδό Πενταλόφου έως διασταύρωση αναχώματος με Αρτηρία.

Συμβατική προθεσμία για την παράδοση του ως άνω έργου είναι η 31/01/2013 και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 191.591, 20 ευρώ (155.765,20 ευρώ εργασίες + ΦΠΑ 23% 35.826 ευρώ).

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κώστας Μέγας και ο εκπρόσωπος της ΔΕΠΑ κ. Λεωνίδας Μπακούρας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις