ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικό απογευματινό της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Λαρισαίων

Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Μετροπόλ

Ο Σύλλογος Φίλων  της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνει μουσικό απογευματινό,  την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΜΕΤΡΟΠΟΛ.

Πρόκειται για το καθιερωμένο ραντεβού, με την έναρξη της καλλιτεχνικής χρονιάς, με σκοπό την ενημέρωση από το μαέστρο Χρήστο Κτιστάκη του προγράμματος της Νέας Συμφωνικής χρονιάς, την εγγραφή νέων μελών και επανεγγραφή των παλαιών μελών του Συλλόγου.

Ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης στο πιάνο και η  σοπράνο Μαρία Ρουκά θα μας προσφέρουν ένα μουσικό ταξίδι αναπόλησης, ερμηνεύοντας  αξέχαστα ελληνικά τραγούδια και τραγούδια από την ελληνική οπερέτα.  Επιλεγμένα τραγούδια του χθες , τραγούδια που έγραψαν ιστορία.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων  στα 11 χρόνια από την ίδρυσή της κατόρθωσε να πρωταγωνιστήσει στα μουσικά και  καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας με πρωτόγνωρες επιτυχίες, άψογα οργανωμένες, που συνδύαζαν τον αυθορμητισμό με το συναίσθημα την ποιότητα με τη σοβαρότητα. Ενθουσίασαν το κοινό που τις παρακολούθησε  και έζησε κορυφαίες στιγμές και σημαντικά μουσικά γεγονότα που θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη των Λαρισαίων.

Il Trovatore, La Traviata,  Ο Μαγικός Αυλός, Ο Βαφτιστικός,  Η  Κάρμεν, Το Μιούζικαλ της Πεντάρας,  Ο Κουρέας της Σεβίλλης και άλλες επιτυχίες της ορχήστρας, έγραψαν μια σημαντική σελίδα στην ιστορία αυτής της πόλης. Μαρτυρούν τη σημαντική  δουλειά και την εμπειρία του μαέστρου Χρ. Κτιστάκη και τις ικανότητες των ανθρώπων που την αποτελούν και συνεχίζουν να  υποστηρίζουν με μεγάλη αγάπη  αυτό που ξεκίνησαν.

Στην εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη για τη χώρα μας εποχή, το μήνυμα που οι Φίλοι της Συμφωνικής Ορχήστρας φιλοδοξούν να περάσουν είναι ότι δεν πρέπει να σταματήσει   αυτή η  υπέροχη ορχήστρα  να προωθεί το πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας. Δεν πρέπει τα μέλη της να πάψουν να ατενίζουν μακριά και   να ονειρεύονται ένα μέλλον όπου η μουσική και ο πολιτισμός θα έχουν κυρίαρχη θέση.

Οι Φίλοι της Συμφωνικής Ορχήστρας με υπερηφάνεια παρακολουθούν το έργο που επιτελεί , τα πλούσια επιτεύγματά της και τις διακρίσεις της.

Καλούμε όλους όσους αγαπάνε τη μουσική, να γίνουν μέλη του συλλόγου  και με όσες δυνατότητες διαθέτουμε να σταθούμε αρωγοί, στηρίζοντας την ανοδική της πορεία, για να εξακολουθήσει και στη νέα καλλιτεχνική περίοδο να έχει τις ίδιες υψηλές επιδόσεις  και να μας χαρίσει μαγικές στιγμές που μας δίνουν διέξοδο, ελπίδα και δύναμη κόντρα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις