ΛΑΡΙΣΑ

«Μελανή σελίδα για το δήμο Φαρσάλων ο απολογισμός Καραχάλιου» λέει ο Καπετάνος

Σε κλίμα έντασης και με έντονες διαφωνίες μεταξύ του δημάρχου Φαρσάλων και σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός της δημοτικής αρχής Φαρσάλων στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.

Μετά την ταραχώδη αυτή συνεδρίαση που διήρκεσε 5 ώρες, με κύρια θέματα διένεξης, την άρνηση της δημοτικής αρχής να δώσει το κείμενο του απολογισμού στην αντιπολίτευση και την σφοδρή κριτική για ανυπαρξία έργου της νυν δημοτικής αρχής, ο επικεφαλής της ελ. Αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Καπετάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν θλιβερή η εικόνα ενός δημάρχου να απολογείται επί 2,5 ώρες για το έργο που δεν έκανε, αλλά που θα ήθελε να κάνει. Μπέρδεψε προφανώς τον προγραμματισμό με τον απολογισμό ο κ. Καραχάλιος.

Πέραν αυτού όμως υπέπεσε και σε τρία σοβαρά εκούσια ολισθήματα.

Πρώτον, παρόλο που το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων και το άρθρο 297 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων προβλέπει ότι το κείμενο του απολογισμού δίδεται 5 ημέρες πριν την συνεδρίαση στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προκειμένου να λάβουν γνώση του απολογισμού και να μπορούν να τοποθετηθούν, ο δήμαρχος Φαρσάλων αρνήθηκε να μας το δώσει παρότι εμείς ως Αντιπολίτευση το ζητήσαμε. Το έλλειμμα δημοκρατίας στις ενέργειες του το χρεώνεται αποκλειστικά ο ίδιος και κανένας άλλος σύμβουλος της συμπολίτευσης, που πιστεύω ότι έστω και σιωπηλά αντιλαμβάνονται την απαξία της πράξης του δημάρχου και αντιλαμβάνονται συνάμα τι σημαίνει να μην τηρείς την υπογραφή που βάζεις σε ένα κείμενο, όπως είναι ο κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ.

Δεύτερον, παρακολουθώντας την δίωρη ομιλία του Δημάρχου, αντιληφθήκαμε όλοι γιατί δεν μας έδωσε τον Απολογισμό. Επρόκειτο για ένα κείμενο που του έγραψαν οι ειδικοί σύμβουλοι που διαθέτει και το εκφώνησε ο ίδιος, όπου ήταν κενό περιεχομένου. Ουδένα σοβαρό έργο, ουδεμία σοβαρή αναφορά σε μεγάλα έργα, αναλώθηκε μόνον σε ζητήματα όπως π.χ. βάψιμο δημαρχείου, καλλωπισμό φυτών κλπ. Παρατηρήθηκε όμως και το φαινόμενο να παρουσιάζει έργα των παλαιότερων δημοτικών αρχών σαν δικά του, όπως τον Απιδανό ή τις Δεξαμενές, που ξεκίνησε η δημοτική αρχή Γκουντόπουλου. Δυστυχώς η ανυπαρξία του έργου του και η γύμνια των επιχειρημάτων του ήταν τόσο εμφανής, γεγονός που γινόταν αντιληπτό κάθε λεπτό που περνούσε και από τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Τρίτον, κανόνισε εσκεμμένα ο δήμαρχος να μιλήσει 2,5 ώρες περίπου και σε αργό ρυθμό, προκειμένου να μην μείνει κόσμος και φορείς να υποβάλλουν ερωτήματα, φοβούμενος προφανώς ενδεχόμενες ενοχλητικές ερωτήσεις του κόσμου. Πραγματικά και ενώ είχαν έρθει κάποιοι πολίτες που ήθελαν να ακουστούν, δόθηκε ο λόγος σ αυτούς στις 4 ηώρα το μεσημέρι περίπου κι ενώ η συνεδρίαση είχε αρχίσει στις 11 το πρωί και βεβαίως οι περισσότεροι είχαν φύγει.

Επί της ουσίας, το δυστύχημα για την πόλη των Φαρσάλων και τα χωριά είναι ότι ο εν λόγω δήμαρχος κ. Καραχάλιος αδιαφορεί για το λουκέτο των δημοσίων υπηρεσιών στον δήμο μας και ουδόλως τον απασχολεί. Δεν διεκδικεί κανένα μεγάλο έργο, παρά μόνον έχει αναδειχθεί σε δήμαρχο πρωταθλητή των απευθείας αναθέσεων -σύμφωνα με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ- εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σε προμηθευτές κυρίως εκτός Φαρσάλων.

Το «έργο» του Δημάρχου Καραχάλιου δεν σταματάει όμως εδώ. Την ίδια στιγμή και μέσα σε 1 χρόνο, αύξησε την τιμή του νερού σε ποσοστό που φτάνει ακόμη και το 200%, ενώ οι δόσεις του δανείου των4 εκ.ευρώ για την αποχέτευση στην τράπεζα ΜΑΡΦΙΝ ύψους 500.000 ευρώ είναι απλήρωτες και ληξιπρόθεσμες. Κι όμως λεφτά για να πραγματοποιήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις τύπου Βιτάλη με 17.000-20.000 ευρώ για μια βραδιά υπάρχουν. Τι κι αν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στα Φάρσαλα αυξάνει, ο δήμαρχος το βάπτισε σταθμευτικό και το εξαφάνισε αυθημερόν στην προχθεσινή έκθεση πεπραγμένων. Δεν ενοχλείται βεβαίως ούτε από την έλλειψη χρηματοδότησης των αθλητικών σωματείων, ούτε από το παρεμπόριο που ανθεί στα Φάρσαλα με την ανοχή του, ούτε από την ανύπαρκτη λειτουργία του γεωργοκτηνοτροφικού γραφείου του δήμου, ούτε βεβαίως με ακόμη σοβαρότερα, όπως η εξεύρεση λύσεων στο πρόβλημα του νερού στην πόλη και στα χωριά.

Ασχολείται όμως επαρκώς με την εξυπηρέτηση «ημετέρων» κομματικών συντρόφων, αποπληρώνοντας στον κομματικό του πράσινο φορέα, την αμέριστη βοήθεια που του προσέφεραν οι τοπικοί βουλευτές και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στο φτιάξιμο του ψηφοδελτίου του προεκλογικά, όταν εγκαταστάθηκαν στο γραφείο του για να του βρουν υποψηφίους, γιατί ο ίδιος χωρίς το χρίσμα ήταν πολιτικά ανίκανος να είναι υποψήφιος, καθώς ουδείς τον γνώριζε σε Φάρσαλα και χωριά.

Ολοκληρώνοντας την δημόσια κριτική μου στον προχθεσινό απολογισμό Καραχάλιου, έχω να τονίσω κλείνοντας, ότι θα μείνει ως μελανή σελίδα στην φαρσαλινή θύμηση, σαν δείγμα αλαζονικής συμπεριφοράς, αντιδημοκρατικής πρακτικής και ανύπαρκτου έργου, ενός δημάρχου, που οφείλει την εκλογή του στο ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει να είναι δυστυχώς δήμαρχος μόνον του ΠΑΣΟΚ και όχι του λαού των Φαρσάλων.

Τα Φάρσαλα χρειάζονται να γυρίσουν σελίδα και θα την γυρίσουν σύντομα, όσο κι αν οι σκιές του παρελθόντος προσπαθούν για το αντίθετο».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις