ΛΑΡΙΣΑ

Κριτική για τη συντήρηση σχολικών μονάδων στο δήμο Κιλελέρ από την αντιπολίτευση

Επιστολή με την οποία ζητούνται διευκρινήσεις σχετικά με τη συντήρηση σχολικών μονάδων στο δήμο Κιλελέρ, ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Γιώργος Ακριβούλης και Χρήστος Χατζούλης.

Συγκεκριμένα στην επιστολή σημειώνουν στα εξής:

«Μετά το πρόσφατο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας με την εξώπορτα σχολικής μονάδας που τραυμάτισε δύο μικρούς μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Κοινότητας Πλατυκάμπου, εγείρονται τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται από την δημοτική αρχή τα χρήματα για τη συντήρηση των σχολείων του δήμου μας, αλλά και για την αποτελεσματικότητα των εργασιών που επιτελούνται. Ερωτηματικά που αφορούν, όχι μόνο τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και τους γονείς τους, αλλά τον κάθε δημότη του Δήμου Κιλελέρ που περιμένει να «πιάνουν τόπο» τα λιγοστά χρήματα που διατίθενται πλέον για τις ανάγκες της εκπαίδευσης και της αυτοδιοίκησης.

Την περασμένη Παρασκευή, στον τοπικό τύπου δημοσιεύθηκε η είδηση για τον ελαφρύ – ευτυχώς – τραυματισμό δύο μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Πλατυκάμπου, οι οποίοι αποπειράθηκαν να  ανοίξουν την αυλόπορτα του σχολείου και η οποία εντέλει τους καταπλάκωσε.

Με βάση το περιστατικό  αυτό, ερωτάται η δημοτική αρχή:

–          Ελέγχεται η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων ή απλώς τα χρήματα καταναλώνονται χωρίς να πιστοποιείται η αποκατάσταση των βλαβών;

–          Στο συγκεκριμένο σχολείο είχαν διανεμηθεί χρήματα για τη συντήρηση και αν ναι ελέγχθηκε ποτέ η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων που έγιναν;

–          Έχει η δημοτική αρχή εικόνα για τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες ;

–          Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, έγιναν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών στο σχολείο;»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις