ΓΛΩΣΣΕΣ

Γεωργία Τότσικα – Σταυρίδη: Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη να εφοδιαστούμε με γνώσεις και δεξιότητες

Η κα Γεωργία Τότσικα – Σταυρίδη ιδιοκτήτρια του παραρτήματος της AXON στη Λάρισα μας μίλησε σχετικά με τη σημασία της εκμάθησης ξένων γλωσσών και δεξιοτήτων πληροφορικής.

“Η εξέλιξη των νέων τεχνολογιών των σύγχρονων μέσων παραγωγής αλλά και των επιστημών , δημιούργησαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ανάπτυξης αλλά και εισαγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ,εξειδικευμένων μαθημάτων με χρήση Η/Υ, αλλά και ανάγκες ανταλλαγής γνώσεων, προϊόντων ή υπηρεσιών  με ανθρώπους από το ένα μέρος του πλανήτη μέχρι το άλλο. Αυτό γίνεται με καλή γνώση Η/Υ και ξένων γλωσσών.

Οτιδήποτε παράγεται με μόχθο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «μόδα». Οι τεχνικές και οι μέθοδοι διδασκαλίας βελτιώθηκαν, αλλά αυτό δε σημαίνει  ότι οι γνώσεις μεταδίδονται αυτόματα από ένα πολύ καλό πομπό χωρίς την στοιχειώδη προσπάθεια του δέκτη. Ο κόσμος έχει κατανοήσει σήμερα περισσότερο από ποτέ ότι θα πρέπει να εφοδιαστεί με γνώσεις και δεξιότητες, προκειμένου  να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Οι  ξένες γλώσσες και η γνώση χειρισμού Η/Υ αποτελούν πλέον τα βασικά εφόδια.

Αυτό φυσικά όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να συμβαίνει στα περισσότερα επαγγέλματα, πόσο μάλλον σε έναν χώρο ευαίσθητο όπως αυτό της εκπαίδευσης. Η διαφοροποίηση έγκειται στις μεθόδους διδασκαλίας, στο υλικό που χρησιμοποιείται καθώς και στις ικανότητες των εκπαιδευτών που τα χρησιμοποιούν. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα τελευταία χρόνια το ΑΧΟΝ Λάρισας είναι συνεχώς το 1ο εξεταστικό Κέντρο σε αριθμό πιστοποιήσεων ECDL στο νομό  και στις ξένες γλώσσες έχει σημαντικά υψηλά ποσοστά σε όλα τα αναγνωρισμένα πιστοποιητικά όλων των επιπέδων.

Τα προγράμματα σπουδών θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στις εκάστοτε ηλικίες. Στον Όμιλό μας οι μέθοδοι διδασκαλίας, τα αυστηρά κριτήρια επιλογής των εκπαιδευτών και η συνεχής επιμόρφωσή τους, η αξιολόγηση μαθητών και εκπαιδευτών, η ομαδικότητα στην εργασία είναι στοιχεία που μας διαφοροποιούν άλλα εκπαιδευτικά κέντρα του χώρου. Για παράδειγμα στη Λάρισα, τα Κέντρα μας είναι τα μοναδικά στο νομό, που όλοι οι καθηγητές πληροφορικής είναι πιστοποιημένοι από την ECDL Ελλάς. Επίσης διαθέτει τους δύο μοναδικούς πιστοποιημένους ECDL Tutor καθηγητές πληροφορικής του νομού”.

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις