ΓΛΩΣΣΕΣ

Φανή Καράντζιου: Ιδιαίτερα αυξημένη η ζήτηση εκμάθησης Ξένης Γλώσσας από ενήλικες

Η κα Φανή Καράντζιου ιδιοκτήτρια του ομώνυμου Εκπαιδευτηρίου Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής μας μίλησε για την τάση σε μικρές ή και μεγαλύτερες ηλικίες, να επιλέγουν ταχύρρυθμα τμήματα εκμάθησης μίας ξένης γλώσσας με σκοπό την εργασία στο εξωτερικό

Στη 10ετία του ’90 υπήρξε μία μεγάλη ώθηση των φοιτητών στο εξωτερικό λόγω των δωρεάν φοιτήσεων σε προπτυχιακές σπουδές. Τώρα παρατηρείται μια ιδιάζουσα αύξηση στους μεταπτυχιακούς φοιτητές που στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν να παραμείνουν για εργασία στη χώρα που κάνουν τις σπουδές αυτές. Οι Δομές και η αξιοκρατία βοηθά τους Έλληνες πάντα να διακριθούν στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι  επιλέγουν την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία ή τη Σουηδία και αυτό οφείλεται  στις ισχυρές οικονομίες των χωρών που είναι υποδοχείς μεταναστών για σπουδές ή εργασία. Παρατηρείται ζήτηση από χειρωνακτικά επαγγέλματα π.χ. βιομηχανικοί εργάτες, μέχρι τις ανώτερες βαθμίδες όπως π.χ. Γιατροί, Αρχιτέκτονες, Μηχανικοί, Μηχανολόγοι, γενικά θετικές επιστήμες.

Σχετικά με τα δίδακτρα η κα Καράνντζιου μας δήλωσε:

Τα μέλη του συλλόγου μας τα τελευταία 3-5 χρόνια, έχουν παγώσει τα δίδακτρα. Αυτό συνεπάγεται μία μείωση της τάξης 30% και πάντα δείχνουμε ιδιαίτερη κατανόηση σε περιπτώσεις που οι μαθητές δυσκολεύονται να τα καταβάλλουν εγκαίρως. Ένα μικρό ποσοστό μαθητών που δε μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος διδάκτρων σταματούν ή επιλέγουν να μην αρχίσουν. Η γνώση όμως της ξένης γλώσσας είναι τόσο απαραίτητο προσόν για την επικοινωνία με τον κόσμο που δεν μπορεί να παραληφθεί. Φυσικά υπάρχουν δυσκολίες στην πληρωμή των διδάκτρων, Οι αξιοπρεπείς όμως καθυστερούν, αλλά τα φροντίζουν στο χρόνο που μπορούν.

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις