ΛΑΡΙΣΑ

«Αίσχος η διάθεση των ληγμένων προϊόντων με έκπτωση»

Αιχμηρή ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται συγκεκριμένα τα εξής :

«Η ασταμάτητη δίψα των καπιταλιστών για περισσότερα κέρδη, τους οδηγεί να κάνουν τα πιο απίστευτα και εξευτελιστικά πράγματα, προσβάλλοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αδιαφορώντας ακόμα και για την υγεία των φτωχών κυρίως ανθρώπων, με την συναίνεση της κυβέρνησης τους. Αυτό δείχνει και το γεγονός ότι επιτρέπει την διάθεση των ληγμένων προϊόντων με έκπτωση 30%.

Και αυτό θα μας το εμφανίσουν σαν προσφορά στους ανέργους και στους φτωχούς που οι ίδιοι δημιουργούν. Αίσχος!

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, δεν είναι τα γουρούνια που τους δίνουν τα ληγμένα και τα περισσεύματα, αλλά οι παραγωγοί όλου του κοινωνικού πλούτου, που τον κλέβουν μια χούφτα καπιταλιστές, καταδικάζοντας έτσι εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία, στη φτώχεια, στον υποσιτισμό και στην εξαθλίωση.

Το ΕΚΝΛ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, να οργανωθούν στα σωματεία τους και να συμπαραταχθούν στο αγώνα για να μην πληρώσουμε άλλο την κρίση των καπιταλιστών, να σταματήσουν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, για να υπάρχει προστασία όλων των ανέργων, για να μειωθούν ουσιαστικά οι τιμές στα είδη διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, υγιεινής, στα σχολικά, στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ, να παρέχονται η υγεία, η πρόνοια και η παιδεία δωρεάν σε όλους.

Να παλέψουμε να ανατρέψουμε τους καπιταλιστές από την εξουσία και να μετατρέψουμε τα μεγάλα και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και κατανομής των προϊόντων, σε κοινωνική περιουσία, ώστε να εξασφαλίσουμε την διατροφική επάρκεια του λαού με φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα, το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με ικανοποιητικό εισόδημα, το δικαίωμα στην δωρεάν υγεία-πρόνοια, στην παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση για όλους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις