ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Θα περπατήσουν από το Βόλο μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων

Η πορεία αναχωρεί στις 8 σήμερα το πρωί από το λιμάνι

Στις 8 το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να αναχωρήσει από το λιμάνι του Βόλου η πορεία όσων επιθυμούν να περπατήσουν μέχρι την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας της τοπικής Κίνησης Ελπίδας Πολιτών

Σε πρόσφατο δελτίο τύπου της Κίνησης αναφέρονταν – μεταξύ άλλων – τα εξής :

«Όπως γνωρίζετε τα τελευταία 2 χρόνια η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Καταλαβαίνει κανείς ότι δεν γίνεται να έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας, τα περιουσιακά μας στοιχεία και φυσικά να ζούμε κάτω από ένα καθεστώς ομηρίας και εξαθλίωσης.

Εμείς οι άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι και άλλες κοινωνικές ομάδες πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε την μεγάλη κινηματική πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων από το Βόλο προς την Αθήνα με τα πόδια. Η πορεία αυτή θα διαρκέσει 11 ημέρες.

Το ξεκίνημα θα γίνει από το Βόλο το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012  και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 στην Αθήνα, προκειμένου να εκθέσουμε τη συνολική αγανάκτηση μας και να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την εφαρμοζόμενη πολιτική που ακολουθείται. Το μέλλον των παιδιών μας, τις επιχειρήσεις μας αλλά και το δικαίωμα στην εργασία δεν τα χαρίζουμε σε κανένα.

Μην έχοντας ελπίδα για καλυτέρευση της επιβίωσης μας είμαστε αναγκασμένοι να αγωνιστούμε, προκειμένου να μην χαθούν όλα τα κεκτημένα δικαιώματα που με πολύ κόπο και αγώνα αποκτήσαμε. Είναι δυνατόν να πληρώνουμε τόσα χρόνια τις ασφαλιστικές μας εισφορές όλοι εμείς προκειμένου να θεμελιώσουμε μία στοιχειώδη σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φυσικά όταν συνταξιοδοτούμαστε να μας δίνουν συντάξεις πείνας;

Είναι δυνατόν να πληρώνουμε τόσα χρόνια και όταν έχουμε αδυναμία πληρωμών να εισπράττουμε πρόστιμα και χαράτσια και διαταγές πληρωμής; Είναι δυνατόν να αγωνιζόμαστε να μορφώσουμε τα παιδιά μας και να στερούμαστε τα πάντα για να το πετύχουμε αυτό και το αποτέλεσμα να είναι η ανεργία και η μετανάστευση; Επιτρέπεται να αγωνιζόμαστε μέρα-νύχτα για επιβίωση και φυσικά εμείς να είμαστε στην απόγνωση και κάποιοι ελάχιστοι να πλουτίζουν εις βάρος μας;

Επιτρέπεται τα κέντρα λήψης αποφάσεων να αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς; Ε, λοιπόν, αρνούμαστε να είμαστε χειραγωγημένοι, αρνούμαστε να μπούμε σε καθεστώς επαιτείας, είμαστε Έλληνες πολίτες και απαιτούμε να μας σεβαστεί η πολιτεία ως ισότιμα μέλη της.

Η κοινωνία μας βρίσκεται στα όρια μιας ανθρωπιστικής κρίσης, δεν επιτρέπεται  οι πολίτες να αδιαφορούν, δεν επαιτούμε αλλά Απαιτούμε να σταματήσει  αυτή η απαράδεκτη  πολιτική.

Ο ραγιαδισμός δεν ανήκει στην ψυχή του Έλληνα, κανένα μέτρο πίεσης δεν πρόκειται να μας ρίξει το ηθικό, όσα μέτρα και αν παρθούν, όσα χαράτσια και αν μπουν δεν πρόκειται να ραγίσουν την ηθική υπόσταση των συμπολιτών μας.

Το ήθος, το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, η συλλογικότητα δεν αγοράζονται και δεν πουλιούνται σε κανένα πολιτειακό σύστημα. Εξ’ αυτού του λόγου αγαπητοί φίλοι και φίλες, αγανακτισμένοι από όλα αυτά που συμβαίνουν ξεκινάμε μία νέα πρωτοποριακή μορφή πάλης με μοναδικό στόχο (ΩΣ ΕΔΩ-ΦΤΑΝΕΙ!!!)».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις