ΛΑΡΙΣΑ

«Ολέθριες συνέπειες θα έχει ένας πόλεμος στη Συρία ή το Ιράν»

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο των 4 επιτροπών ειρήνης στη Λάρισα την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία ΑΤΑ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, τονίστηκαν μεταξύ άλλων τα εξής :

«Η εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και Μ. ανατολής και ειδικότερα  στη Συρία αναδεικνύει την ανάγκη ο λαός μας να οργανώσει τον αγώνα του, την αντίστασή του για την αποτροπή μιας γενικευμένης σύρραξης και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτή.

Αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα ο αγώνας αυτός και είναι πιο επίκαιρος παρά ποτέ, αφού η καπιταλιστική κρίση και η κορύφωσή της μαζί με τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα που αυτή συνεπάγεται, οδηγούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στην απόλυτη εξαθλίωση, και τελικά στον πόλεμο.

Ήδη εδώ και αρκετό διάστημα οι Η.Π.Α, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, αλλά και τα κράτη της περιοχής –τελευταία με εμπροσθοφυλακή την Τουρκία- εκμεταλλεύονται τη σύγκρουση στη Συρία για να δικαιολογήσουν ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με πρόσχημα τη «δημοκρατία», την «ελευθερία» την «προστασία των αμάχων».

Συγχρόνως με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμά του εντείνουν τους εκβιασμούς και τις απειλές στο Ιράν. Εξάλλου η ίδια ιστορία αποδεικνύει πως πατώντας πάνω σ’ αυτά τα προσχήματα αιματοκύλισαν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύης προκειμένου να ελέγξουν τις αγορές, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών αυτών, τις επίγειες και θαλάσσιες οδούς μεταφοράς πετρελαίου, φυσικού αερίου.

Αυτή η κατάσταση σήμερα εντείνεται αφού η καπιταλιστική οικονομική κρίση τροφοδοτεί και δυναμώνει τους ανταγωνισμούς για την κατάκτηση νέων αγορών και μεγαλύτερης κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, οδηγώντας ακόμα και σε πόλεμο, προκειμένου να προωθηθούν τα συμφέροντά τους.

Θεωρούμε πως ο κίνδυνος εμπλοκής της χώρας μας είναι άμεσος, διότι λειτουργούν και χρησιμοποιούνται οι Νατοϊκές βάσεις, η Ελλάδα συνεχίζει να συμμετέχει σε όλα τα επίπεδα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συνεχίζει να υπογράφει νέες στρατιωτικές και οικονομικές συμφωνίες.

Μπροστά σ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση και τις αρνητικές εξελίξεις προδιαγράφονται για τους λαούς της περιοχής, αλλά και για τον Ελληνικό λαό δεν χωρά καμιά αναμονή, καμία υποχώρηση, καμία προσδοκία από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ αλλά και τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και τη Νατοϊκή λυκοσυμμαχία.

Ένας πόλεμος στη Συρία ή το Ιράν θα έχει ολέθριες συνέπειες. Θα σκοτωθούν χιλιάδες άνθρωποι. Θα ξεσπιτωθούν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, που θα αναζητήσουν την τύχη τους στη μετανάστευση, στην προσφυγιά.

Με βάση τις εξελίξεις η γραμματεία Λάρισας της ΕΕΔΥΕ θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε μια σειρά πρωτοβουλίες, προκειμένου να ενημερώσει τους φορείς και το λαό της περιοχής μας για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη χώρα μας η επέμβαση που ετοιμάζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. σε Συρία και Ιράν.

Μέσω ανοιχτής επιστολής καλούμε τα ΔΣ σωματείων και φορέων, να συζητήσουν το σοβαρό αυτό θέμα, τις ενέργειες και δραστηριότητες της Επιτροπής Ειρήνης καταδικάζοντας τους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, συμμετέχοντας παράλληλα στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης των τεσσάρων Θεσσαλικών νομών, στη Λάρισα στις 24/10/2012 και ώρα 6,30 μμ στην Πλατεία ΑΤΑ.

Θεωρούμε πως δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση των λαών να αντισταθούν απέναντι στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα καπιταλιστική βαρβαρότητα, στους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

– Να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε ορμητήριο εναντίον της Συρίας και του Ιράν.

– Να μην χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας καθώς και οι άλλες βάσεις όπως στη Λάρισα το CAOC – 7, Ευρωστρατηγείο.

– Να κλείσουν τα Στρατηγεία του ΝΑΤΟ και Ε.Ε στην πόλη και τη χώρα μας.

– Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες ένστολοι που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις