ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ηλεκτρονικό e-SAE πρότεινε η Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης

Ολοκληρωμένη πρόταση κατατέθηκε στον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα από την Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης

Tον υφυπουργό Εξωτερικών επισκέφτηκε εκ νέου στις 4 Οκτωβρίου 2012 η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κώστας Τσιάρας δέχτηκε τον Πρόεδρο κ. Διαμαντή Γκίκα, στο γραφείο του στο Υπουργείο Εξωτερικών και συνομίλησε μαζί του για αρκετή ώρα.

Σε συνέχεια της συνάντησης του κ. Διαμαντή Γκίκα με τον Υφυπουργό κ. Κώστα Τσιάρα, που είχε προηγηθεί στις 31 Αυγούστου 2012, το κύριο θέμα της νέας προγραμματισμένης συζήτησης ήταν η κατάθεση και η παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης πρότασης της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης για ένα νέο e-SAE με ηλεκτρονικές υποδομές και σύγχρονες τεχνολογίες, που θα έχει πρωταρχικό στόχο την ολική συμμετοχή του Απόδημου Ελληνισμού και θα αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας των Αποδήμων με την Μητρόπολη Ελλάδα!!! «Να χτιστεί ένα νέο οικουμενικό όργανο που θα αγκαλιάσει όλες τις ελληνικές καρδιές» τόνισε ο κ. Διαμαντής Γκίκας στον Υφυπουργό.

Η συγκεκριμένη πρόταση που έγινε από την Ομοσπονδία Θεσσαλών σε συνεργασία με ένα τεχνολογικό τμήμα ενός πανεπιστημίου της Ελλάδος, το οποίο έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία μπορεί να αποτελέσει την βάση ώστε κάθε Έλληνας να μπορεί να συμμετέχει στο έργο του θεσμικού οργάνου του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό !

Στο πλαίσιο των επαφών που είχε κατά το σύντομο ταξίδι στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεσσαλών, κ. Διαμαντής Γκίκας, συναντήθηκε και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) Α.Ε. κ. Ηρακλή Δρούλια.

Οι δύο άντρες σε πολύ καλό κλίμα αντάλλαξαν απόψεις γύρω από τις ανάγκες που έχουν τόσο οι ομογενείς όσο και οι γηγενείς για κτιριακές υποδομές ελληνικών σχολείων και τρόπους συνεχούς αποτελεσματικής συνεργασίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις