ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στις εργασίες της νέας οδού Πύλης – Μουζακίου ο περιφερειάρχης

Τις εργασίες στο δρόμο Πύλης – Μουζακίου όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Πύλης επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος απ’ τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, το δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Κουφογάζο και το δήμαρχο Μουζακίου κ. Γιώργο Κωτσο.

Ο κ. Κ. Αγοραστός επεσήμανε τη σημαντικότητα του νέου αυτού οδικού άξονα, που συντομεύει το χρόνο μετακίνησης από την Πύλη στο Μουζάκι, αποσυμφορεί την κίνηση των μεγάλων οχημάτων και των απορριμματοφόρων μέσα από τον οικισμό του Παλαιομονάστηρου και δίνει λύση στα προβλήματα προσβασιμότητας τους στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πύλης.

«Ήταν ένα πολύχρονο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής  το οποίο σήμερα υλοποιείται. Εντάξαμε το έργο αυτό στο ΕΣΠΑ και πλέον το ποσοστό υλοποίησης έχει φτάσει το 50%. Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και για τις κατασκευαστικές εταιρείες. Με την κατασκευή του έργου ενισχύουμε θέσεις εργασίας, την τοπική οικονομία, αλλά προπάντων ενισχύεται η Πύλη και το Μουζάκι με έναν ασφαλή δρόμο και γρήγορο δρόμο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δύο δημάρχους, οι οποίοι είναι κοντά στο έργο, για τη συνεργασία που έχουμε. Οι συνεργασίες είναι πολύ βασικό στοιχείο καθώς βλέπουμε όλοι εδώ ένα αίτημα έξι (6) δεκαετιών να γίνεται πραγματικότητα και αυτό δεν είναι τυχαίο».

Ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός,  δήλωσε: «Αυτό το έργο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο σημαντικό είναι να υλοποιείται το ΕΣΠΑ μέσω των αιρετών περιφερειών. Ξεπεράσαμε με τον περιφερειάρχη, που ως αιρετός έχει μεγάλη ευαισθησία στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων, σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα όποια προβλήματα. Είναι ένα εξαιρετικής σημασίας έργο που αφορά δύο υψηλού επιπέδου τουριστικές περιοχές όπως είναι η Λίμνη Πλαστήρα και το Περτούλι και κυρίως δύο πόλους όπως είναι η Πύλη και το Μουζάκι. Κατορθώνουμε πλέον αυτό το όραμα να παίρνει σάρκα και οστά, να υλοποιείται και πιστεύω σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίζει να αποδίδει».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος σημείωσε:  «Το έργο της οδικής σύνδεσης μεταξύ της Πύλης και του Μουζακίου δεν αποτελεί έργο στα χαρτιά, αλλά αποτελεί έργο προτεραιότητας, περιορίζει κατά5 χιλιόμετρατην απόσταση μεταξύ των δύο όμορων Δήμων και αποτελεί έργο υποδομής που θα παίξει σημαντικό ρόλο στα επόμενα χρόνια όσον αφορά στην τουριστική πορεία όλης αυτής της περιοχής».

Το έργο «Βελτίωση δρόμου πρόσβασης για τον Σ.Μ.Α. Πύλης από οικισμό Πύλης μέχρι την Επαρχιακή Οδό Μουζακίου-Παλαιομονάστηρου», προϋπολογισμού 2.408.721,36 € (με Φ.Π.Α), με Δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης προς τον Σ.Μ.Α. Πύλης, από τον οικισμό Πύλης μέχρι την επαρχιακή οδό Μουζακίου – Παλαιομονάστηρου, συνολικού μήκους 4.500,00μ. περίπου, καθώς και την κατασκευή ισόπεδου κόμβου επί της επαρχιακής οδού Παλαιομονάστηρου – Μουζακίου.

Η εφαρμοστέα τυπική διατομή έχει καθοριστεί να έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3.25μ. έκαστη, με έρεισμα1.25 μ.σε κάθε πλευρά του δρόμου. Επιπλέον, πρόκειται να τοποθετηθεί μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας στις θέσεις όπου απαιτείται και να γίνουν εργασίες σήμανσης και διαγράμμισης. Με την κατασκευή του έργου απομακρύνεται η διακίνηση των απορριμματοφόρων από κατοικημένες περιοχές, και μειώνεται η απόσταση μεταφοράς από την περιοχή Μουζακίου στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πύλης.

Παρόντες κατά την επίσκεψη στα έργα ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κα Ελένη Αργυροπούλου και κ. Γιώργος Τσίγκας, η διευθύντρια και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κα Έφη Καραγιάννη και κ. Χρήστος Ηλιάδης, ο ανάδοχος του έργου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Δήμου Πύλης και του Δήμου Μουζακίου.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις