ΛΑΡΙΣΑ

Οι νέοι Λαρισαίοι «απενοχοποιούν» την επιχειρηματικότητα

Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Το θέμα της συνάντησης  είχε  να κάνει με  τις ευκαιρίες και τις ενισχύσεις για τους νέους επιχειρηματίες που συμμετέχουν σε προγράμματα Leader, καθώς και της  ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Γενιτσεφτσή,  πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας ο σύνδεσμος είναι νεοσύστατος, μετράει περίπου τρεις μήνες, αλλά συμμετέχει σε μία ομοσπονδία που είναι Πανευρωπαϊκή, αποτελείται από 17 χώρες, συμμετέχει σε πολλές Ευρωπαϊκές εκδηλώσεις , όπως στην παγκόσμια εβδομάδα επιχειρηματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών δραστηριοποιείται από το 2001 σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας. Ο ρόλος της είναι κυρίαρχος και στηρίζει τους νέους επιχειρηματίες διοργανώνοντας δράσεις, ημερίδες και ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στόχος της είναι η απενεχοποίηση και ο επαναπροσδιορισμός του όρου ‘επιχειρηματικότητα’, η ανάδειξη της σημασίας του κοινωνικού όρου ‘επιχειρείν’ και η ευαισθητοποίηση σε σχετικά θέματα.  Παράλληλα σκοπό έχει την υποστήριξη της εξωστρέφειας των νέων επιχειρηματιών. τη μεταφορά καλών πρακτικών από και προς την Ευρώπη καθώς και της δικτύωσης των Νέων επιχειρηματιών σε διεθνές και εθνικό επίπεδο για τη δημιουργία συνεργασιών- συμπράξεων.

Τέλος, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σε θέματα αειφορίας και πράσινης επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Γενιτσεφτσής πρόσθεσε πως ο σύνδεσμος απευθύνεται σε νέους, μέχρι 45 ετών. Πιο συγκεκριμένα και ουσιαστικά σε όσους θέλουν να συμμετέχουν σε προγράμματα μέσω του leader, αλλά και σε όσους θέλουν να ενισχύσουν  την επιχειρηματικότητα.

Κύριος σκοπός του συνδέσμου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

«Ωστόσο, τα εμπόδια είναι αρκετά, το επιχειρείν είναι δύσκολο, ειδικά στις μέρες που διανύουμε, αλλά είμαστε αισιόδοξοι και προσπαθούμε» είπε κλείνοντας την ομιλία ο πρόεδρος του συνδέσμου.

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Θεούλη / ΦΩΤΟ: onlarisa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις