ΛΑΡΙΣΑ

Επανασύνδεσαν το ρεύμα σε εργατική οικογένεια στο Αλκαζάρ

Με άμεση παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής Ιπποκράτη – Αλκαζάρ και με την κινητοποίηση των κατοίκων της συνοικίας, επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε εργατοοικογένεια με τρίχρονο παιδάκι στην περιοχή Αλκαζάρ.

Ο εργολάβος της ΔΕΗ είχε προχωρήσει προηγουμένως σε διακοπή της ηλεκτροδότησης στην μονοκατοικία του συναδέλφου Σ. Παναγιώτη ο οποίος χρωστούσε δυο λογαριασμούς και την 1η δόση από το χαράτσι του 2012 και απουσίαζε στην εργασία του, ενώ μέσα στην οικία βρίσκονταν η σύζυγος του και το τρίχρονο παιδί τους.

Η Λαϊκή Επιτροπή παρενέβη άμεσα αφού ειδοποιήθηκε από τον συνάδελφο και ξεσήκωσε τη γειτονιά στο πόδι όπου και η ανταπόκριση τους ήταν άμεση για να συμπαρασταθούν στον συνάδελφο και γείτονά τους. Με τηλεφωνική παρέμβαση στη ΔΕΗ απαίτησε να επανασυνδεθεί το κομμένο ρολόι της μονοκατοικίας, η οποία αρνήθηκε με την δικαιολογία του προχωρημένου της ώρας (3:00μμ) και έτσι αποφάσισαν να το επανασυνδέσουν μόνοι τους οι ίδιοι οι κάτοικοι της συνοικίας Αλκαζάρ μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ(επί της Καρδίτσης)  αύριο το πρωί (Παρασκευή 12/10) και ώρα 9:00.

Τα χαράτσια και η φοροληστεία δεν τελειώνουν εδώ. Ήδη το επόμενο διάστημα θα αποσταλούν και ο ΦΑΠ (φόρος ακίνητης περιουσίας) για το 2010, για 2011 και για το 2012. Ήδη έχουν αποσταλεί οι πρώτες 2 δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ ( του χαρατσιού της ΔΕΗ) και έπεται συνέχεια.

Τα σχολεία ετοιμάζονται να ζητήσουν από τους γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να ζεσταθούν τα παιδιά τους. Οι συνταξιούχοι και πάσχοντες βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία και τα φάρμακά τους. Χιλιάδες παιδιά ανέργων μένουν εκτός παιδικών σταθμών και ταυτόχρονα δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν εμβολιασμό με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία τους. Ενώ μια σειρά από απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις ( μαστογραφία, τεστ ΠΑΠ κτλ) κόβονται από τα ταμεία.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ιπποκράτη-Αλκαζάρ καλεί τους εργατοϋπάλληλους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρομαγαζάτορες, τους ανέργους, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών οικογενειών, να μετατρέψουν την αγανάκτηση για την φοροληστεία αλλά και τις συνέπειες από την αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σε οργανωμένο αγώνα αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε λαϊκή συνοικία. Το σύνθημα «Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του» πρέπει να πάρει σάρκα και οστά μέσα από τις Λαϊκές επιτροπές σε κάθε συνοικία.

Να δυναμώσουμε τώρα την αλληλεγγύη μας σε κάθε συνάνθρωπο μας εργατοϋπάλληλο, φτωχό αγρότη, μικρομαγαζάτορα, κάθε γυναίκα και άνεργο που χτυπιέται από αυτή την απάνθρωπη πολιτική. Να υψώσουμε τείχος αλληλεγγύης, να μην μείνει κανένας μόνος στην επίθεση που θα εξαπολύσουν το επόμενο διάστημα η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Να κάνουμε πράξη το σύνθημα « Ένας για όλους και όλοι για έναν» !

Υ.Γ. Θα θέλαμε να δώσουμε και τα παρακάτω τηλ για άμεση επικοινωνία με την συντονιστική επιτροπή για καταγγελίες, παρεμβάσεις αλληλεγγύης κτλ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα 6945327934 & 6972412131 & 6973311690.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις