ΛΑΡΙΣΑ

Ενάντιοι στην κατάργηση της 8ης ΕΜΑΚ και οι Θεσσαλοί βιομήχανοι

Eπιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια,  απέστειλε η Διοίκηση του ΣΘΕΒ, στην οποία τονίζει ότι επανέρχεται στο θέμα που από τον Ιανουάριο είχε γνωστοποιήσει με επιστολή της στο Υπουργείο σχετικά με την πιθανή κατάργηση της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, φαίνεται να υπάρχει απόφαση από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για κατάργηση της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, η οποία συστεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο της Πυροσβεστικής μαζί με τον σταθμό της ΒΙΠΕ Λάρισα τονίζεται στην επιστολή του ΣΘΕΒ.

Οι ιδιαίτερες ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή αρμοδιότητάς της (ΒΙΠΕ, οδικό δίκτυο ΠΑΘΕ, σιδηροδρομικό δίκτυο, στρατιωτικές μονάδες, μεγάλοι ορεινοί όγκοι κτλ), σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία και την αναγνωρισμένη γνώση της μονάδας σε θέματα διάσωσης, καθιστούν την παρουσία της ιδιαίτερα απαραίτητη επισημαίνει  ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Απόστολος Δοντάς.

Με την επιστολή αυτή ο ΣΘΕΒ εκφράζει για ακόμη μία φορά την πλήρη αντίθεσή του σε πιθανή κατάργηση της μονάδας, γεγονός που θα υποβαθμίσει ιδιαίτερα την ασφάλεια των δεκάδων επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους στην Βιομηχανική Περιοχή, αλλά και όλων των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις