ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το νοσοκομείο Βόλου

Πρωτότυπη διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Ίδρυμα

Με πρωτότυπο τρόπο, που ήταν η δημιουργία ανθρώπινης αλυσίδας, το απόγευμα της Τετάρτης, από την είσοδο του Νοσοκομείου μέχρι και τα έκτακτα περιστατικά, επί της οδού Αθανασάκη, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ίδρυμα, έστειλε το δικό του μήνυμα για τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στο Νοσοκομείο και έχουν επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της Μαγνησίας.

Ωστόσο, η απρόσμενη βροχή, περίπου 15 λεπτά πριν την εκδήλωση, είχε αποτέλεσμα να παραβρεθούν πολλοί φορείς και εργαζόμενοι, αλλά όχι και οι απλοί πολίτες. Ωστόσο, οι μερικές εκατοντάδες άνθρωποι ήταν αρκετοί για να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα, που ξεκινούσε από την είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος, επί της Πολυμέρη και έφτασε μέχρι την είσοδο των ασθενοφόρων και των επειγόντων περιστατικών, στην οδό Αθανασάκη.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν γιατροί, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό του Νοσοκομείου και φορείς όπως το ΕΚΒ, η ΕΛΜΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος, Σωματεία Εργαζομένων στο Μέταλλο, στους ΟΤΑ κλπ., προκειμένου να ενισχύσουν την όλη προσπάθεια, που έχει σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων που υπάρχουν.

Μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Φούλη Τσιώμου δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει σκοπό οι εργαζόμενοι να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για το Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο αντί να αναβαθμίζεται υποβαθμίζεται.

«Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του αντί να είναι ποιοτικές υποβαθμίζονται. Ζητάμε από την κυβέρνηση να δει το έργο που παράγεται και να μας δώσει χρηματοδότηση επαρκή για να καλύπτουμε τις εφημερίες, νυχτερινά αργίες κ.α.», ανέφερε.

Συνδικαλιστές του Νοσοκομείου πάντως, απέδωσαν τη μη συμμετοχή απλών πολιτών στη βροχή, αλλά και στο «παρασκήνιο» στα τηλεοπτικά κανάλια τις προηγούμενες ημέρες.

Στο ψήφισμα που αναγνώστηκε και το οποίο θα σταλεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργό, στον υπουργό Υγείας, στην 5η ΥΠΕ, και στους τοπικούς βουλευτές οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση το υπουργείο υγείας και τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ να πάρουν κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία ώστε:

Να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν σε βασικές ιατρικές ειδικότητες όπως (οφθαλμιάτρων, ΩΡΛ, ουρολόγων, νευροχειρούργων γαστρεντερολόγου κ.α.)

Να καλυφθούν επίσης τα κενά στο υπόλοιπο προσωπικό και να καταργηθεί από τις προσλήψεις στην υγεία η αναλογία μία πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις.

Να αυξηθεί η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Βόλου ώστε να καλύπτονται πλήρως και με ασφάλεια οι ανάγκες των εφημεριών στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, καθώς και οι υπερωρίες, αργίες και νυχτερινά των υπολοίπων εργαζομένων χωρίς περικοπές και χωρίς εκπτώσεις.

Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες που αφορούν στην προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και μέσων όπως μαγνητικός τομογράφος, αιμοδυναμικού εργαστηρίου, ασθενοφόρων και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Να σταματήσει άμεσα το 5ευρώ στα ΤΕΠ όπως προβλέπει η νομοθεσία. Να καταργηθεί επίσης η καταβολή χρημάτων για τη διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων στα επείγοντα και τη δαπάνη να την καλύπτουν όπως οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Να αποτραπεί κάθε πιθανότητα ή προσπάθεια κατάργησης κλινικών του Νοσοκομείου και η συρρίκνωση του και, τέλος, να αναθεωρηθεί ο νέος οργανισμός λειτουργίας ώστε να καλύπτονται πλήρως οι υγειονομικές ανάγκες του νομού Μαγνησίας σε δευτεροβάθμια νοσοκομειακή περίθαλψη.

Σημειώνεται τέλος, ότι για τη χρήση μεγαφωνικής εγκατάστασης και προβολέων, οι συνδικαλιστές δήλωσαν ότι δανείστηκαν ηλεκτρικό ρεύμα από επαγγελματία, που βρίσκεται απέναντι από το ίδρυμα, ενώ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα φώτα στην είσοδο του Νοσοκομείου ήταν σβηστά.

(Ρεπορτάζ και φωτογραφία από το magnesianews.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις