ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μέλη της διοίκησης οφείλουν τεράστια ποσά στην ΕΑΣ Λάρισας!

Απίστευτες οι καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων στην συνεταιριστική οργάνωση το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Στάθης Γαρόφλος πέντε μέλη του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, τρία πρώην και δύο κτηνοτρόφοι οφείλουν συνολικά το ποσό των 2.2 εκ. ευρώ στην Οργάνωση! «Εάν τα πλήρωναν, οι εργαζόμενοι όχι μόνον δε θα ήταν σε επίσχεση εργασίας αλλά θα υπήρχε και ρευστότητα στην Ένωση» εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Γαρόφλος.

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ο πρόεδρος των εργαζομένων προχώρησε και σε μία σειρά ακόμη αποκαλύψεων.

Συγκεκριμένα κατήγειλε πως:

  • «Αγρότης έπαιρνε προκαταβολές για προϊόντα που δεν είχε.
  • Αγρότης έπαιρνε προκαταβολές για προϊόντα τα οποία όμως μετά έδινε στο εμπόριο για να μην κρατηθούν τα χρήματα της προκαταβολής.
  • Αγρότης έφερνε πίσω την προκαταβολή στα σιτηρά για να καρπωθεί τη νέα αύξηση της τιμής στο προϊόν.
  • Αγρότης είχε απλήρωτο το ΟΣΔΕ για χρόνια.
  • Ο πρόεδρος της ΕΑΣ έβγαλε από τη δικηγορική εταιρεία τους δύο μεγαλύτερους οφειλέτες και τους ανέλαβε ο ίδιος να τους πάει στα δικαστήρια χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.
  • Δικηγορική εταιρεία των Αθηνών δεν έστειλε μηνύσεις ως όφειλε σε διοικητικούς της ένωσης που χρωστούν στην οργάνωση.
  • Η ίδια η ΕΑΣ δημιούργησε καρτέλ στα προϊόντα γιατί έδωσε τις εγκαταστάσεις σε τρεις ιδιώτες».

«ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑ ΤΟΝ ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟ»

Σε υψηλούς τόνους στο τέλος της τοποθέτησής του ο κ. Γαρόφλος ζήτησε συγνώμη από τους συντοπίτες, φίλους και γνωστούς του γιατί όπως είπε «τους πίεσε να στηρίξουν τον Σιδερόπουλο στις εκλογές τις περιφέρειας». «Ντρέπομαι για τον εαυτό μου» κατέληξε».

«ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ»

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΑΣ Λάρισας Βάιος Μπιμπίλης κατήγγειλε «παράνομες ενοικιάσεις των εγκαταστάσεων γιατί κερδήθηκαν από τους εργαζόμενους ασφαλιστικά μέτρα που απαγορεύουν κάθε μεταβολή στην παραγωγική δραστηριότητα της ΕΑΣ». Συνέχισε λέγοντας πως ήδη οι εργαζόμενοι επιδιώκουν να ακυρώσουν αυτές τις ενοικιάσεις δια της δικαστικής οδού.

Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα του εκκοκκιστηρίου του Μελισσοχωρίου όπου πέρυσι μισθώθηκε έναντι του ποσού των 1,2 εκ. ευρώ, ενώ φέτος μόνον έναντι 150.000 ευρώ όταν μάλιστα το ποσό των 1,2 εκ. ευρώ διατέθηκε αποκλειστικά για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του εκκοκκιστηρίου.

«Τέτοια ενοίκια υπάρχουν στα περίπτερα και όχι σε παραγωγικές μονάδες στρεμμάτων» σχολίασε ο κ. Μπιμπίλης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ

Σοβαρές αμφιβολίες για το εάν θα μπορέσει να κάνει χρήση η διοίκηση την «απειλή» της εκκαθάρισης,  εξέφρασε τέλος ο κ. Γαρόφλος, αφού όπως είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του onlarissa.gr «θα πρέπει να περάσει πρώτα από τη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Απόστολος Ράιδος / ΦΩΤΟ: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις