ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Erofili Synopsis» στο φεστιβάλ νέων δημιουργών

Βασίζεται  στο αριστούργημα του Γ. Χορτάτση

Το «Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών» που διοργανώνει το Θεσσαλικό Θέατρο στο «Θέατρο του Μύλου» συνεχίζεται με το έργο «EROFILI SYNOPSIS» που βασίζεται στο  αριστούργημα του Γ. Χορτάτση.

Με την παράσταση «erofili synopsis», ο θίασος ολοκληρώνει την ερευνητική του δουλειά στην Κρητική Αναγέννηση (2007 – 2012). Πρόκειται για θεατρική πρόταση, αποτέλεσμα της πορείας που ξεκίνησε με τον Απόκοπο του Μπεργαδή (2007, 2008, 2009) και συνεχίστηκε με δύο ασκησιολογικού χαρακτήρα σχεδιάσματα της Ερωφίλης (περιοδεία στην Κρήτη – 2008, μικρή Επίδαυρος – 2010).

Η παράσταση πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στις 22 Ιουνίου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2012, συγκίνησε το κοινό και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Η Σκηνοθεσία  και το  Σκηνικό είναι του    Σίμου  Κακάλα, η επεξεργασία  του κειμένου  και η Διασκευή της  Έλενας Μαυρίδου, η μουσική του Νίκου Βελιώτη και οι μάσκες της Μάρθας  Φωκά.

Παίζουν οι ηθοποιοί:   Δήμητρα Κούζα,  Δήμητρα Λαρεντζάκη,  Έλενα Μαυρίδου

Λίγα λόγια για το έργο:

…Τρεις γυναίκες επί  σκηνής – Tρεις μάσκες – Tρεις συγκλονιστικές ερμηνείες.. Άνθρωποι που απαγορεύεται να ερωτευτούν, πάθος, ύβρις και η εξουσία που διαχρονικά καταχράται τη δύναμή της και μένει ατιμώρητη.

Έργα που ξέρουμε τι συμβαίνει, ποιος έκανε τι, πως τελειώνουν. Άνθρωποι που δεν πρέπει να ερωτευτούν, αλαζονεία, ύβρις, η εξουσία που παραφέρεται, χοροί που σκοτώνουν βασιλιάδες, τετριμμένα πράγματα, η ίδια ιστορία ξανά και ξανά.

Πως είναι δυνατόν να μην έλκει το ενδιαφέρον μας το κλασικό από τη στιγμή που ποτέ δεν απαγκιστρωνόμαστε από τα αρχέγονα λάθη μας; Μας αρέσει η ίδια ιστορία, πάντα μας αφορά, χιλιοειπωμένη, χιλιοπαιγμένη και ένας χορός γυναικών που αυτή τη φορά πρέπει  να σταματήσει να παρακολουθεί και να δώσει τη λύση.

Η προπώληση και οι  κρατήσεις των θέσεων γίνονται στο τηλέφωνο 2410 533417  (10.00 -13.00)  στα γραφεία του Θεσσαλικού θεάτρου Γεωργιάδου 53, και το Απόγευμα από τις 6.οο μ.μ. στο θέατρο του Μύλου.

Τιμή  Εισιτ:15  e

Προαγορά : Φοιτητ. – Ανέργων – Α.Μ.Ε.Α : 10 € – Οικογεν.(4 άτομα) : 20 €.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις