ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών σπουδαστών στο ΤΕΙ Λάρισας

Από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) και το Γραφείο Διασύνδεσης  του Ιδρύματος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου η εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών που διοργάνωσε η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και το Γραφείο Διασύνδεσης του Ιδρύματος.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν το καλωσόρισμα και η ενημέρωση των νεοεισαχθέντων φοιτητών για το  Ίδρυμα και την πόλη της Λάρισας.

Ειδικότερα, οι πρωτοετείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχει η μέριμνα του ΤΕΙ όπως σπουδαστικό εστιατόριο, εστίες, φοιτητικό βιβλιάριο υγείας, για τις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης, για το πρόγραμμα του κέντρου φυσικής αγωγής αλλά και για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του ΤΕΙ και για τη δυνατότητα πραγματοποίησης μέρους των σπουδών ή Πρακτικής στο εξωτερικό μέσω του Erasmus.

Σημαντική αναφορά έγινε στις υπηρεσίες της ΔΑΣΤΑ και του Γραφείου Διασύνδεσης οι οποίες αφορούν τον σχεδιασμό καριέρας και την πρόσβαση των φοιτητών – αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

Επίσης παρουσιάστηκαν τα έργα της Πρακτικής Άσκησης και της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι πολιτιστικές ομάδες του Ιδρύματος με πολλές προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης για τους  νεοεισερχόμενους.

Ιδιαίτερη έμφαση στην εκδήλωση δόθηκε στην οικολογία και το περιβάλλον. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δυνατότητα μετακινήσεων στην πόλη με ποδήλατο, ενώ δόθηκαν  χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές από συμμετέχοντες στο κίνημα “Ποδηλάτες Λάρισας”.

Επιπλέον, στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός «Ανθρωπομάνια», των οποίων η ανθρωπιστική δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, είναι εθελοντική και επικεντρώνεται σε θέματα οικολογίας μέσα από την κατασκευή αντικειμένων με τη χρήση αποκλειστικά ανακυκλώσιμων υλικών, μερικά από τα οποία παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, σε χώρο που διαμορφώθηκε ειδικά, έξω από τον χώρο του αμφιθεάτρου.

Στους πρωτοετείς προσέφερε ένα γλυκό καλωσόρισμα το ζαχαροπλαστείο “Μιχαηλίδης”.

To έργο «Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του ΤΕΙ/Λ» υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το γραφείο της Δ.Α.ΣΤΑ. στο τηλ. 2410 684722 ή στο email: info-dasta@teilar.gr.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις