ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αντίθετος ο περιφερειάρχης με την κατάργηση της σχολής αστυφυλάκων στην Καρδίτσα

Να μην καταργηθεί η Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας ζητά με επιστολή του ο  περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια.

Στην επιστολή του εκφράζει την αντίθεση των τοπικών φορέων και της κοινωνίας και επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε ένα τέτοιο ενδεχόμενο για την περιοχή.

«Ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του Υπουργείου του οποίου περιίστασθε να αναστείλει τη λειτουργία της Σχολής  Αστυφυλάκων στην Καρδίτσα. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή θα έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής σε μια περίοδο όπου οι αντοχές τις κοινωνίας  έχουν φτάσει στα όριά τους.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι η Σχολή  Αστυφυλάκων λειτουργεί από τον Μάιο του 2003 σε μια έκταση 4 στρεμμάτων όπου μπορούν να εκπαιδευτούν έως και 200 άτομα. Όλοι οι τοπικοί φορείς έως σήμερα στήριξαν τη λειτουργία της σχολής με ποικίλους τρόπους. Έτσι με την απόφαση αναστολής λειτουργίας της Σχολής, παραμένει αναξιοποίητο ένα σημαντικό εκπαιδευτικό και περιουσιακό στοιχείο της ελληνικής πολιτείας. Σε μια περίοδο όπου παρατηρείται μετακίνηση από τα μεγάλα αστικά κέντρα και επιστροφή στην ελληνική περιφέρεια η πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει δομές οι οποίες έχουν αποφέρει οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφαση αναστολής λειτουργίας της Σχολής  Αστυφυλάκων στην Καρδίτσα αφουγκραζόμενοι το αίτημα των φορέων και της τοπικής κοινωνίας για τη διατήρησή της».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις