ΚΟΣΜΟΣ

Βαριά ποινή σε πρώην προπονητή στις ΗΠΑ που κακοποιούσε σεξουαλικά νεαρούς

Σε φυλάκιση τουλάχιστον 30 έως και 60 ετών καταδικάστηκε ο προπονητής αμερικανικού ποδοσφαίρου Τζέρι Σαντούσκι για την επί σειρά ετών σεξουαλική παρενόχληση νεαρών αθλητών όσο ήταν προπονητής της ομάδας του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνιας.

Ο Σαντούσκι, πρώην βοηθός προπονητής της πανεπιστημιακής ομάδας, βαρυνόταν με 45 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ακόμα και βιασμό δέκα νεαρών σε διάστημα 15 ετών. Κάποιες περιπτώσεις κακοποίησης έλαβαν χώρα μέσα στο αθλητικό κέντρο του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο εντόπιζε νεαρούς μέσα από φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά με προβληματική συμπεριφορά που είχε ιδρύσει.

Με δεδομένο ότι ο Σαντούσκι είναι 68 ετών και ότι σύμφωνα με τον πολιτειακό νόμο δεν μπορεί ΄να αποφυλακιστεί πριν λήξει το ελάχιστο όριο, η ποινή αναλογεί με ισόβια κράτηση.

Ο δικηγόρος του όμως είχε προειδοποιήσει ότι μια ποινή πάνω από 20 έτη θα θεωρούνταν ισόβια κράτηση για τον πελάτη του και, για το λόγο αυτό, θα κατέθετε έφεση.

Από την πλευρά του, ο δικαστής επισήμανε ότι η ποινή θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ο Σαντούσκι επιμένει ότι δεν σχετίζεται «με αυτές τις αηδιαστικές πράξεις». Περιγράφει μάλιστα τον εαυτό του σαν θύμα του Πανεπιστημίου, των κατηγόρων και των μέσων ενημέρωσης.

Η υπόθεση απασχόλησε για μήνες τις ΗΠΑ και έβλαψε βαρύτατα τη φήμη της ομάδας του Πανεπιστημίου που υπέστη σειρά κυρώσεων. Ο προπονητής της ομάδας αναγκάστηκε να παραιτηθεί και τιμωρήθηκε με αφαίρεση τίτλων από την αρμόδια αθλητική Αρχή· πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο, λίγο μετά την αποπομπή του.

Τον Ιανουάριο θα δικαστούν δύο στελέχη του πανεπιστημίου που κατηγορούνται ότι δεν ανέφεραν την ύποπτη συμπεριφορά του Σαντούσκι και κατέθεσαν ψευδώς στο δικαστήριο για την υπόθεσή του. Ακόμη τέσσερα από τα θύματα μήνυσαν το Πανεπιστήμιο, το οποίο λέει ότι θα προχωρήσει σε συμβιβασμό.

in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις