ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μήνυμα αντίστασης στα νέα μέτρα έστειλαν και στη Μέρκελ οι Λαρισαίοι

Δύο πορείες από το Εργατικό Κέντρο και τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Την αντίδρασή τους στην παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, αλλά και στα νέα σκληρά μέτρα που προετοιμάζουν τα μέλη της τρικομματικής κυβέρνησης τηρώντας τις εντολές της τρόικας, εξέφρασαν το απόγευμα της Τρίτης οι Λαρισαίοι που συμμετείχαν στις δύο πορείες που διοργάνωσαν αντίστοιχα το Εργατικό Κέντρο και ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση του ΕΚΛ στην κεντρική πλατεία ήταν το μέλος της διοίκησης Κώστας Ριζούλης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σηματοδοτεί τη στήριξη και συνδρομή της στην τρικομματική κυβέρνηση στην ντόπια πλουτοκρατία και στο αντιλαϊκό τους έργο, για να περάσουν τα νέα σφαγιαστικά μέτρα συνεισφέροντας στην ενορχηστρωμένη εκστρατεία εκβιασμού και εκφοβισμού του λαού.

Τα μέτρα αυτά προωθούνται σε όλα τα κράτη της ΕΕ ανεξάρτητα από χρέη και ελλείμματα, με την επιβολή μνημονίων διαρκείας σε όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Στην κατεύθυνση αυτή κυβέρνηση και Τρόϊκα (ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ) συμπίπτουν πλήρως και συνεργάζονται απόλυτα στην άγρια σφαγή του λαού.

Μας θέλουν στη δουλειά με μεροκάματα πείνας, από ήλιο σε ήλιο χωρίς κανένα δικαίωμα για να μπορούν να γεμίζουν με τον ιδρώτα μας τα θησαυροφυλάκια τους στην Ελβετία. Αυτή την ανάπτυξη θέλουν, με τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους και αλυσοδεμένους, με παράλληλη ανεργία στα ύψη για να απειλούν και να εκβιάζουν με απόλυση όσους ξεζουμίζουν.

Με ταξική ενότητα και λαϊκή συμμαχία απαιτούμε:

 Να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα

 Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι αντιλαϊκές συμβάσεις.

 Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ».

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συγκέντρωση και πορεία, με αφορμή την έλευση της Α. Μέρκελ στην Αθήνα, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης και τα μέλη, οι νεολαίοι /ες και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας, παρούσας και της βουλευτίνας Ηρώς Διώτη, διαμαρτυρόμενοι για την επικοινωνιακή επίσκεψη-πρόκληση της καγκελαρίου της Γερμανίας στην χώρα, που ήρθε  να προσφέρει «ευρωπαϊκή στήριξη» στην καταρρέουσα, συγκυβέρνηση του Α. Σαμαρά για να επιβιώσει και να «περάσει» το πακέτο των 14,5 δισ.

Όπως τονίστηκε, «απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αντίσταση. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα νέα ανθρωποκτόνα μέτρα.

Στον αντίποδα του νεοφιλελεύθερου δρόμου της εξαθλίωσης των λαών και της αποδόμησης της Ευρώπης, οι σημερινές μαζικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας σε όλες τις πόλεις της χώρας, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην τρικομματική συγκυβέρνηση, ότι φτάνει στο τέλος της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ διεκδικεί μαζί με όλη την κοινωνία, την ακύρωση των μνημονίων, την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την αποκατάσταση και αναβάθμιση μισθών-συντάξεων και κοινωνικών παροχών, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, τη φορολόγηση του κεφαλαίου και τη θέσπιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος».

(Ρεπορτάζ και φωτογραφίες : newsroom onlarissa.gr) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις