ΕΛΛΑΔΑ

Κλίμα αισιοδοξίας στις δηλώσεις Μέρκελ – Σαμαρά

«Ο στόχος είναι ότι είμαι τώρα εδώ επί τόπου και είμαι σε θέση να αποκτήσω μια συνολική και πιο βαθιά γνώση των πραγμάτων», ανέφερε η κυρία Μέρκελ ξεκαθαρίζοντας ότι τα προβλήματα δεν λύνονται από μόνα τους.«Η εντατική κατανόηση των προβλημάτων βοηθάει στη λύση τους», συμπλήρωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς είπε ότι η πολιτική δύναμη μιας χώρας είναι αντίστοιχη της αξιοπιστίας. «Ας αναλογιστούμε τι συνέβαινε πριν λίγο καιρό και τι σήμερα που όλοι παραδέχονται ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χαμένη υπόθεση», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

«Ο καθένας μπορεί να καταλάβει το εκτόπισμα, την εμβέλεια, τη δύναμη της Γερμανίας στην ευρωζώνη», τόνισε ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι η Ελλάδα κερδίζει από την επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ.

«Έχουμε ένα κοινό νόμισμα. Αν ο ένας δεν είναι καλά μέσα σ’ αυτό τον κοινό χώρο τότε και ο άλλος δεν είναι καλά», υποστήριξε η κυρία Μέρκελ και διαπίστωσε ότι «έχουν γίνει σημαντικά βήματα».

Δίνοντας το μέγεθος του προβλήματος η καγκελάριος της Γερμανίας σημείωσε ότι «έχουμε να κάνουμε με προβλήματα τα οποία έχουν εδραιωθεί εδώ και δεκαετίες», αλλά υπογράμμισε: «Βλέπουμε φως στο βάθος του τούνελ».

«Πολλά έχουν επιτευχθεί», επισήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας και απευθυνόμενη προς τους Έλληνες πολίτες υπογράμμισε ότι «αυτός ο δύσκολος δρόμος άξιζε τον κόπο».

Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που από καιρό έπρεπε να έχουν γίνει πραγματικότητα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Ο ελληνικός λαός ματώνει αυτή τη στιγμή αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός δε ζητάει χάρες».

Κατά τον πρωθυπουργό «ήδη αναγνωρίζεται απ’ όλους ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα».

«Η καγκελάριος έδειξε κατανόηση στις θυσίες του λαού», είπε ο κ. Σαμαράς και αποκάλυψε ότι με την κυρία Μέρκελ συζήτησαν και αποφάσισαν «πρακτικούς τρόπους συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας ειδικά σε τομείς όπως η υγεία και η τοπική αυτοδιοίκηση».

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός «η καγκελάριος εξέφρασε την απόφασή της να βοηθήσει την Ελλάδα και ακόμη κατανόησε την ανάγκη να τερματιστούν σύντομα οι θυσίες του ελληνικού λαού».

«Έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου», είπε από την πλευρά της η καγκελάριος της Γερμανίας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις