ΛΑΡΙΣΑ

Ημερίδα του ΤΕΕ για τα έργα της Μεσοχώρας

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Κεντρ. & Δυτ. Θεσσαλίας οργανώνει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 19.00,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Καλλιθέας  7 & Τζαβέλα- Λάρισα), ημερίδα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας,  με θέμα «ΥΗΕ Μεσοχώρας-Ένα απαξιωμένο έργο».

Το πρόγραμμα της Ημερίδας είναι το ακόλουθο:

*Εισαγωγικοί χαιρετισμοί, Κων. Διαμάντος, πρόεδρος ΤΕΕ/ ΤΚΔ Θεσσαλίας- Κων. Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας

*Το  υδροδυναμικό της Ελλάδας- ιστορικό  ανάπτυξης. Ο αναπτυξιακός ρόλος των έργων μεταφοράς νερού από τον άνω ρου του Αχελώου -Προτάσεις απεμπλοκής. ΥΗΕ Μεσοχώρας: Πραγματικές περιβαλλοντικές ανησυχίες & προβληματισμοί ή αφορμές για καθολική αντίθεση στα μεγάλα φράγματα; Ι.Π. Στεφανάκος, Δρ. πολιτικός μηχανικός, λέκτορας ΕΜΠ

*Δικαστική Εξουσία και Έργα Αχελώου, Ιωάννης Ν. Καλλές, δικηγόρος,  πρόεδρος ΕΘΕΜ-Φώτης Γιαννούλας, δικηγόρος,  μέλος Δ.Σ. ΕΘΕΜ

*Υδροηλεκτρικά έργα: Μία  ανανεώσιμη πηγή ενέργειας με ξεχωριστή σημασία,

Ιωάννης Θανόπουλος Δρ. μηχανικός

*Η αναπτυξιακή προστιθέμενη αξία σε μία περιοχή από ένα ΥΗΕ, εκπρόσωπος δημάρχου Κοζάνης

*Παρεμβάσεις επίσημων καλεσμένων-Συζήτηση

Σχετικά με τη σκοπιμότητα της εκδήλωσης, αξίζει να επισημανθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν μπει στο στόχαστρο των διάφορων οικολογικών οργανώσεων, τα υδροηλεκτρικά έργα ως επιβαρυντικά για το περιβάλλον, παραγνωρίζοντας ορισμένα βασικά στοιχεία, ότι δηλαδή τα έργα αυτά αξιοποιούν μία ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, ότι προστατεύουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας, ότι παράγουν ακριβή ενέργεια (αιχμής), ότι σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στο σύνολο από Ελληνικές εταιρίες και Έλληνες τεχνικούς και επιστήμονες κ.ο.κ.

Οι απόψεις αυτές, βρίσκουν στα «καθ’ ημάς» έκφραση στον «πόλεμο» ενάντια στο ΥΗΕ Μεσοχώρας αλλά και στο φράγμα Συκιάς, που πέραν της ενεργειακής του σκοπιμότητας, συνδέεται με την μεταφορά νερών από τον Αχελώο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις