ΛΑΡΙΣΑ

Η τεχνολογία στην υπηρεσία γεωτεχνικών και αγροτών

Πλήθος γεωπόνων από όλη την Ελλάδα παρευρέθηκε σε ένα  πολύ  καλό  και εποικοδομητικό ενημερωτικό σεμινάριο – εκδήλωση  που διοργανώθηκε σήμερα από  το Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας στη Λάρισα.

Μεταφέροντας σχετικό μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Γεώργιος Κορμέντζας προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να βοηθήσουν τους αγρότες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση  ενιαίας ενίσχυσης  έτους 2013 κάνοντας χρήση της σχετικής τεχνολογικής πλατφόρμας που υποστηρίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ξεκινώντας από το 2012, παρέχεται η δυνατότητα διαδιακτυακής υποβολής αίτησης με αλφαριθμητικές και γεωχωρικές μεταβολές. Ταυτόχρονα, υποβάλλονται οι δηλώσεις αγροτικής ασφάλισης και ενημέρωσης του Μητρώου Αγροτών που είναι επίσης απαραίτητη στα διάφορα μέτρα των γεωργοπεριβαντολλογικών προγραμμάτων.

Η τεχνολογική ωρίμανση επιτρέπει να υλοποιηθούν πληθώρα ψηφιακών υπηρεσιών που συντελούν στην διαφάνεια και την διοικητική απλούστευση προς όφελος του πολίτη. Ακολούθως, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέπτυξαν ενδιαφέροντα θέματα όπως οι «ψηφιακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ»  από την κ.Ζώγα Αγγελική   καθώς και οι «εφαρμογές υποστήριξης συναλλαγών με τον Πολίτη»  από την κ.Ζωγράφου Ειρήνη.

Ο κ. Κόρδεβας Κύριλλος παρουσίασε σημαντικά στοιχεία των «Αγροπεριβαλλοντικών»  και η κ.Βενιζέλου Κατερίνα επέδειξε τον τρόπο διαδικτυακής υποβολής της «Αίτησης ενιαίας ενίσχυσης έτους 2013».

Τέλος η κ. Γεωργοπούλου Σίσσυ παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα  ενημέρωση για τη «Νεα  Κ.Α.Π 2014-2020»

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Σοφολόγης Δημήτριος.Μετά το πέρας των συζητήσεων υπήρξε σημαντική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των γεωπόνων και των εισηγητών ,  για τις παρουσιάσεις τους , τα θέματα της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης καθώς και  πιθανά προβλήματα που υπάρχουν στα αγροπεριβαλλοντικά και δύναται να αντιμετωπισθούν λαβαίνοντας υπόψη και τη μετάβαση στη νέα προγραμματική περίοδο Νέα ΚΑΠ 2014-2020.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν Π.Ο.Σ.Ε.Γ, η Π.Ο.Σ.Γ , ο Σύλλογος Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας.

Το σεμινάριο-εκδήλωση  χαιρέτισαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λάρισας κ.Καλφούντζος και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Κ.Ελλάδος κ.Γεωργιάδης ενώ παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ.Σπανός,ο Πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κ.Λάμπρος, η Πρόεδρος Γεωπόνων Μελετητών Β.Ελλάδος  κ. Λαζαρίδου κ.α.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις