ΛΑΡΙΣΑ

Ελεύθερη η είσοδος στην πρώτη εισήγηση του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Λάρισας

Ομιλήτρια η κα Ιουλία Κανδήλα με θέμα : “Η Λάρισα στον 20ο αιώνα”

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος σε όσους επιθυμούν να ακούσουν την ενδιαφέρουσα ομιλία της κας Ιουλίας Κανδήλα στη Λάρισα με θέμα “Η Λάρισα στον 20ο Αιώνα». Η ομιλία πραγματοποιείται στα πλαίσια λειτουργίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, που για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στην πόλη μας, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα στον «ΜΥΛΟ».

Οι ομιλίες της κας Κανδήλα θα ολοκληρωθούν σε δύο διαλέξεις ενώ κατά την διάρκεια τους θα γίνει και συζήτηση με τους Σπουδαστές.

Η Ιουλία Κανδήλα είναι Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων και διδάκτωρ της Ιστορίας της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δίδαξε στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση και εργάσθηκε στα ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Λάρισας, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας και στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ιστορίας του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα κινούνται στον χώρο της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και της Τοπικής Ιστορίας. Μελέτες και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και σε αυτοτελείς εκδόσεις.

Είναι πρόεδρος της Φιλολογικής – Ιστορικής – Αρχαιολογικής και Λαογραφικής Εταιρείας Θεσσαλίας (ΦΙΑΛΕΘ) και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Λάρισας και του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Εταιρείας.

Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν για να παρακολουθήσουν τις 26 συνολικά διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα του τμήματος «Νεότερης Ιστορίας» αλλά και να δηλώσουν συμμετοχή για την έναρξη του, μπορούν να επικοινωνούν στο 80.111.70.111 ή στο 2410625360.

Επίσης μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στο ισόγειο του Γαλλικού Ινστιτούτου (Κούμα 28), καθημερινά από τις 10πμ-1μμ και το απόγευμα από τις 6μμ-9μμ ή ηλεκτρονικά στο facebook : politesengnosei και με email: politesengnosei@gmail.com

Στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου και ηλικίας, ενώ στο τέλος των διαλέξεων δίνεται Βεβαίωση Σπουδών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις