ΛΑΡΙΣΑ

Αποχή στο Λιβάδι, κατάληψη στη Βερδικούσια

Επαναλειτουργεί από χθες το Δημοτικό Σχολείο Μεγ. Ελευθεροχωρίου

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν χθες γονείς και μαθητές σχολείων του Λιβαδίου και της Βερδικούσιας ζητώντας την κάλυψη κενών θέσεων εκπαιδευτικών.

Την ίδια ώρα, πολιτικές παρεμβάσεις παραγόντων του ίδιου του υπουργείου Παιδείας μετατρέπουν σε «λάστιχο» την απόφαση των συγχωνεύσεων αφού από χθες λειτουργεί ξανά το Δημοτικό Σχολείο του Μεγάλου Ελευθεροχωρίου στην Ελασσόνα.

Γονείς του Μεγ. Ελευθεροχωρίου είχαν αντιδράσει στη συγχώνευση του σχολείου τους με το δημοτικό του Βλαχογιαννίου και μετά από… άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις, εκπαιδευτικός αποσπάστηκε στο σχολείο το οποίο λειτουργεί κανονικά.

Ζητώντας την κάλυψη κενής θέσης δασκάλου γονείς του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίου δεν επέτρεψαν χθες την υλοποίηση μαθημάτων προχωρώντας σε αποχή αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας πως, παρά τις διαβεβαιώσεις για έγκυρη κάλυψη της κενής θέσης δεν το έπραξαν μέχρι σήμερα.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίου «το Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιού απέχει από τα μαθήματα του λόγω έλλειψης δασκάλου. Οι γονείς με αυτόν τον τρόπο διαμαρτύρονται και ζητούν να πληρωθεί η θέση δασκάλου άμεσα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις από την πρωτοβάθμια υπηρεσία για κάλυψη εντος 10 ημερών της θέσης, αυτή παραμένει κενή με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του σχολείου. Ζητούμε άμεσα δάσκαλο γιατί έχει περάσει ένας μήνας μαθημάτων» καταλήγει ο Σύλλογος, διευκρινίζοντας ότι «οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να δοθεί ακριβής ημερομηνία για την κάλυψη της θέσης».

Σε κατάληψη βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Βερδικούσιας ζητώντας την κάλυψη κενής θέσης καθηγητή μαθηματικών, που αποτελεί αίτημα και των μαθητών του Γυμνασίου Καλλιθέας οι οποίοι επίσης βρίσκονται από χθες σε κατάληψη διεκδικώντας παράλληλα και την επίλυση κτιριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο τους.

ΜΕΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ

Ως παράρτημα του Δημοτικού Σχολείου Βλαχογιαννίου λειτουργεί από χθες το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Ελευθεροχωρίου. Η συγχώνευση του σχολείου περιλαμβανόταν στην απόφαση της πρώην υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, μετά από εισήγηση και των τοπικών υπηρεσιών εκπαίδευσης.

Γονείς μαθητών του Μεγ. Ελευθεροχωρίου και τότε αλλά και πρόσφατα με επαφές και με τοπικούς φορείς, σημείωσαν την αντίδρασή τους στην εξέλιξη. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση αφορά στο γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», παρενέβη η ίδια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δίνοντας εντολή για επαναλειτουργία του σχολείου, ικανοποιώντας το αίτημα των γονέων.

Ετσι «άρον – άρον» από τις τοπικές υπηρεσίες αποσπάστηκε δασκάλα από το Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου στο Δημοτικό Σχολείο Μεγ. Ελευθεροχωρίου που λειτούργησε χθες κανονικά, αποδεικνύοντας ότι το ίδιο το υπουργείο Παιδείας μετατρέπει σε «κόσκινο» την απόφασή του περί συγχωνεύσεων, τηρώντας δυο μέτρα και δυο σταθμά με δεδομένο ότι αντίστοιχα αιτήματα γονέων άλλων σχολείων του νομού δεν ικανοποιήθηκαν με το υπουργείο Παιδείας να επιμένει στις συγχωνεύσεις.

Σημειώνεται πως η περίπτωση του Δημοτικού Σχολείου Μεγ. Ελευθεροχωρίου αποτελεί το δεύτερο παράδειγμα φέτος της ασυνέπειας του υπουργείου Παιδείας, καθώς προηγήθηκε η αιφνιδιαστική απόφαση να συγχωνευθούν τα δημοτικά σχολεία Ομολίου και Στομίου ενώ είχε ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Αποδεικτικό της προχειρότητας της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας αποτελεί το γεγονός ότι η απόφαση για τα Δημοτικά Σχολεία Ομολίου και Στομίου παραμένει μετέωρη αφού ακόμη δεν έχει εκτελεσθεί.

(Εφημερίδα «Ελευθερία» / Ρεπορτάζ : Βαγγέλης Κακάρας) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις