ΛΑΡΙΣΑ

Πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου για τα λαικά προβλήματα

Έναρξη το απόγευμα της Τρίτης με τη συγκέντρωση ενάντια στην άφιξη της Ανγκελα Μέρκελ

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, «απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου, που δέχεται η εργατική τάξη, οργανώνει μια σειρά αγωνιστικές παρεμβάσεις στις οποίες καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, στους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες να πάρουν μαζικά μέρος.

Για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, για να ανατρέψουμε τα μνημόνια, συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική και τους διαχειριστές των καπιταλιστικών συμφερόντων, για διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την Ε.Ε, για μια εξουσία και μια οικονομία για το λαό.

Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε να συνταχθούν μαζί μας οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ και οι αγρότες, που επίσης πλήττονται από την επίθεση αυτή.

1.Αύριο Τρίτη 9 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ, στην Κ. Πλατεία, συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα και στα αντιλαϊκά σχέδια που φέρνει για συζήτηση με τον πρωθυπουργό η κ. Μέρκελ στην επίσκεψή της.

2.Την Τετάρτη 10 Οκτώβρη, στις 8 π. μ., το ΕΚΝΛ θα συμμετέχει στην διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ στην Β’ Εφορία ενάντια στη φοροληστεία και τα χαράτσια.

3.Την Πέμπτη 11 Οκτώβρη, με τόπο συγκέντρωσης τα γραφεία του ΕΚΝΛ στις 9 π. μ. θα γίνει κοινή αγωνιστική παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και της ΟΓΕ, στον ΕΟΠΥΥ, για τα προβλήματα των ασφαλισμένων.

4.Πανεργατική Απεργία την ημέρα που κυβέρνηση θα πάει για συζήτηση και ψήφιση στη βουλή των νέων βάρβαρων μέτρων που ισοπεδώνουν της ζωή μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία να οργανώσουν συνελεύσεις και συσκέψεις με τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν ότι εκείνη τη μέρα θα νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς και θα δώσουν μαζικά το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κ. Πλατεία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις