ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Να συνεχιστούν όλα τα προγράμματα του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας»

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αποκάλυψε ότι απορρίφθηκε το 64 % των αιτήσεων για επιδότηση ενοικίου

Τη συνέχιση όλων των προγραμμάτων που υλοποιούσε ο ΟΕΚ αξιώνει από την κυβέρνηση η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπως τόνισε ο πρόεδρος του κέντρου Τάσος Τσιαπλές κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά, «η διάλυση του ΟΕΚ τον περασμένο Φλεβάρη, όπως και της Εργατικής Εστίας, από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ, δύο οργανισμών που δεν επιβάρυναν ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αποκλειστικά τους εργαζόμενους και λιγότερο τους εργοδότες, δημιούργησε σοβαρές αρνητικές συνέπειες σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους των λειψών παροχών του.

-Σταμάτησε η επιδότηση ενοικίου που έπαιρναν χιλιάδες δικαιούχοι και μάλιστα σε μια περίοδο που η ανεργία και η μείωση των μισθών τσακίζουν κόκαλα.

-Σταμάτησε η ανέγερση νέων εργατικών κατοικιών ενώ καρκινοβατούν όσες ήταν υπό κατασκευή.

-Είναι στον αέρα χιλιάδες δικαιούχοι που πήραν επιδοτούμενο στεγαστικό δάνειο ή εκκρεμούσε αίτησή τους για χορήγησή τους από τον ΟΕΚ.

-Με την λήξη της θητείας της προσωρινής ενιαίας διοικούσας επιτροπής ΟΕΚ-ΟΕΕ πρόσφατα, δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετηθεί κανένας δικαιούχους.

Παρ’ όλα αυτά η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, συνεχίζει να παρακρατά τις εισφορές των εργαζομένων υπέρ του ΟΕΚ, όπως και υπέρ της Εργατικής Εστίας, ενώ για τους εργοδότες ανακοίνωσε ότι θα σταματήσουν να καταβάλουν τις σχετικές εισφορές.

Επίσης υπάρχει ένα σοβαρό θέμα, σχετικά με τα μεγάλα αποθεματικά του ΟΕΚ, αλλά και της Εργατικής Εστίας, όπως και των μεγάλων περιουσιακών στοιχείων τους (κτίρια, οικόπεδα, κλπ), που κανείς από την κυβέρνηση δεν μας ενημερώνει τι απέγιναν».

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αξιώνει από την κυβέρνηση, τη συνέχιση όλων των προγραμμάτων που είχε ο ΟΕΚ, με προτεραιότητα την κατασκευή νέων εργατικών κατοικιών, την επιδότηση ενοικίου και των στεγαστικών δανείων.

Καλεί επίσης όσους δικαιούχους έκαναν αίτηση για επιδότηση ενοικίου και απορρίφθηκε, να έλθουν στη σύσκεψη που οργανώνει την Παρασκευή 12 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ, στην ισόγεια αίθουσά του (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6).

Επίσης ζητάει την άμεση παράδοση των οριστικών παραχωρητηρίων στους 685 δικαιούχους των Εργατικών Κατοικιών «Μελίνα Μερκούρη» στη Γιάννουλη και την αύξηση των δόσεων πληρωμής των σπιτιών από τις 240 στις 360 μηνιαίες δόσεις. Στους δε άνεργους να παγώσουν οι οφειλές για όσο παραμένουν άνεργοι.

Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

Εντωμεταξύ, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των Λαρισαίων οικοδόμων Γιάννης Μπλέκος, από τις 1503 αιτήσεις επιδότησης ενοικίου στο νομό Λάρισας, για το πρόγραμμα του 2009, εγκρίθηκαν μόλις οι 541 (ποσοστό 36 %) και απορρίφθηκαν οι 962 (64 %), με πρωτοφανείς δικαιολογίες, όπως ότι έλλειπε ο λογαριασμός της ΔΕΗ ή ο κωδικός από το εκκαθαριστικό της εφορίας.

Μάλιστα, απορρίφθηκαν και οι 200 ενστάσεις που έγιναν από τους δικαιούχους, ως μη σύννομες, χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση, ενώ σε όλους τους υπόλοιπους δεν δόθηκε καν το δικαίωμα ένστασης!

(Ρεπορτάζ και φωτογραφία : newsroom onlarissa.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις