ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στις Βρυξέλλες για το Open Days ο περιφερειάρχης

Στις Βρυξέλλες για το Open Days, τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση στον κόσμο της πολιτικής για την Περιφέρεια και τα αστικά κέντρα βρίσκεται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η οποία φέτος συμπληρώνει τα δέκα χρόνια.

Περισσότεροι από 6.000 εκπρόσωποι περιφερειών απ’ όλη την Ευρώπη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ισχυρή περιφερειακή πολιτική, οπού θα διεξαχθούν συνομιλίες σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ και παράλληλα θα κατατεθούν οι προτάσεις για σημαντικές μεταρρυθμίσεις σχετικά με τη λειτουργία των διαρθρωτικών ταμείων.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Barroso και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, θα εγκαινιάσουν την έναρξη των τετραήμερων συζητήσεων.

Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθούν ακόμα ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn και ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών κ. Ramón Luis Valcárcel, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη συζήτηση υψηλού επιπέδου σχετικά με τον κεντρικό ρόλο της πολιτικής της ΕΕ για τη συνοχή όσον αφορά τις επενδύσεις στην οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης και την υλοποίηση των στόχων της στρατηγικής «Ευρώπη 2020».

Τα Open Days διαρκούν απ’ τις 8 έως τις 11 Οκτωβρίου και έχουν σαν στόχο να συμβάλλουν στον σχεδιασμό της ευρωπαϊκής πολιτικής για το μέλλον.

Οι εκπρόσωποι των περιφερειών θα συμμετάσχουν σε περισσότερα από 100 σεμινάρια και εργαστήρια, με το σύνθημα «Περιφέρειες και πόλεις της Ευρώπης: Να κάνουμε τη διαφορά».

Έμφαση θα δοθεί στις κυριότερες προτεραιότητες για την προσεχή χρηματοδοτική περίοδο 2014-2020:

  • έξυπνη και πράσινη ανάπτυξη για όλους, που θα προωθεί την καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη
  • παροχή στήριξης προς τις ΜικροΜΕ
  • εδαφική συνεργασία
  • επίτευξη στόχων και εκτίμηση των αποτελεσμάτων με στόχο την αποτελεσματικότερη και περισσότερο στρατηγική πολιτική.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις