ΑΡΘΡΑ

Κυρία Καγκελάριε, ιδού η κυβέρνησή σας!

Στις 9 Οκτωβρίου του 1944, λίγες μόνο μέρες πριν αποχωρήσουν οριστικά και ηττημένοι από την Αθήνα, οι Γερμανοί ΝΑΖΙ εκτελούν 44 πατριώτες στο Κορωπί και στη συνέχεια βομβαρδίζουν την πρωτεύουσα της κατεχόμενης Ελλάδας προκαλώντας το θάνατο 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 22.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόγονος του σημερινού πρωθυπουργού της Ελλάδας, η εξαίρετη συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησε τη μέρα που τα γερμανικά – κατοχικά στρατεύματα εισέρχονταν στην Αθήνα, στις απαρχές του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου …

Στις 9 Οκτωβρίου του 2012, η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Αθήνα, σε μια ύστατη προσπάθεια υποστήριξης της παραπαίουσας τρικομματικής κυβέρνησης της Ελλάδας, μόνο και μόνο γιατί μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας μας θα λειτουργήσει ως καταστροφικό ντόμινο στις υπόλοιπες καταρρέουσες χώρες της Ευρωζώνης, ισχυρό πλήγμα και για την ίδια ενόψει των γερμανικών εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2013.

Την σιδηρά κυρία της υπό πτώχευση Ευρώπης, οι θλιβεροί συνεταίροι της κυβέρνησης δηλώσαν ήδη ότι θα την υποδεχθούν ως μια φίλη και σύμμαχο της Ελλάδας, ενώ όλοι οι υπόλοιποι με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης η συμφωνία της τρόικας ώστε να εκταμιευθεί έγκαιρα η περιβόητη δόση των 31 δισεκατομμυρίων ευρώ και να … κινηθεί επιτέλους η ελληνική οικονομία! Δεν μας λένε βέβαια ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των 31 δισ. θα χρησιμοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων και περίπου 1,5 δισ. θα «ενισχύσουν» την οικονομία – ουσιαστικά θα αποπληρώσουν ορισμένα από τα χρέη του δημοσίου προς ιδιώτες!

Μας λένε παράλληλα ότι η δέσμη των φρικτών μέτρων που «κλειδώνουν» και με τη συμβολή της φράου Μέρκελ θα είναι η τελευταία μεγάλη θυσία των Ελλήνων, την ίδια στιγμή που πολλοί, διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων, ντόπιοι και ξένοι παράγοντες, διαβεβαιώνουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι ούτε μπορεί να καταστεί με τα συγκεκριμένα μέτρα διαχειρίσιμο, άρα βιώσιμο, οπότε θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα, μνημόνια, κουρέματα και δεν ξέρω τι άλλο έχουν σκαρφιστεί για να επιβιώσουν οι επονομαζόμενες «αγορές» …

Το μόνο θετικό από την αιφνιδιαστική άφιξη της Μέρκελ στην Ελλάδα είναι η επιστροφή της επικαιρότητας στο μείζον, την επικείμενη δηλαδή εφαρμογή των δολοφονικών για την ελληνική κοινωνία μέτρων που αποφασίζονται ερήμην της.

Το τελευταίο διάστημα η προσοχή όλων είχε στραφεί σε λίστες, πλούσιους φοροφυγάδες πολιτικούς, επιχειρήσεις συγκάλυψης οικονομικών σκανδάλων εκ μέρους των σαπισμένων αλλά ακόμα ζωντανών κομματιών του πολιτικού συστήματος.

Λες και δεν γνωρίζαμε ότι το πολιτικό σύστημα των τελευταίων δεκαετιών υπήρξε ολοκληρωτικά διεφθαρμένο και εγκληματικά διαπλεκόμενο με την μεγαλοαστική τάξη της χώρας.

Λες και περιμέναμε από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, το ΣΔΟΕ, τους οικονομικούς εισαγγελείς και … την Κριστίν Λαγκάρντ να μας ανοίξουν τα μάτια!

Επιστροφή στα σημαντικά λοιπόν που πρέπει με κάθε τρόπο να τα παρεμποδίσουμε.

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου υποδεχόμαστε κατά πώς της πρέπει την Ανγκελα Μέρκελ κι ύστερα αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα νέα μέτρα …

Ο Παρατηρητής 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις