ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ημερίδα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Αλβανία

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα Τρίκαλα

Πλήθος ενδιαφερόμενων Θεσσαλών επιχειρηματιών στην ημερίδα που διοργανώθηκε στα Τρίκαλα, παρουσία του Αλβανού Πρέσβη, του αναπληρωτή υπουργού οικονομίας της γείτονος και διπλωματών.

Η ημερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων και είχε τη στήριξη των φορέων της περιοχής.

Ο πρόεδρος της ΟΕΣΘ κ. Τζίκας αναφέρθηκε στην ανάγκη «εξωστρέφειας των Θεσσαλικών επιχειρήσεων έτσι ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΕΣΤ κ. Χρ. Καλέας ο οποίος επισήμανε πως «θα πρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και να αναζητήσουμε ευκαιρίες και επαγγελματικές συνεργασίες σε μια χώρα δυναμικά αναπτυσσόμενη όπως η Αλβανία».

Ο Αλβανός πρέσβης κ. Dashor Dervishi  στάθηκε στη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια και αποδίδουν με Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύουν στη χώρα του, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της Αλβανίας κ. Neritan Alibali μίλησε για το φορολογικό καθεστώς, τις διευκολύνσεις που παρέχονται σε επενδυτές κλπ..

Από Ελληνικής πλευράς παρούσα ήταν η Εμπορική Ακόλουθος της χώρας μας στα Τίρανα κα Χρυσάνθη Πασσάδη και ο γραμματέας ΟΕΥ κ. Δημ. Πετρόπουλος, που μίλησαν για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας προκειμένου να ενθαρρύνουν τέτοιες συνεργασίες.

(Ρεπορτάζ και φωτογραφία : trikalavoice.gr) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις