ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυο μέρες γιορτής σε πείσμα των καιρών …

Να γίνει θεσμός το φεστιβάλ θεάτρου δρόμου της Λάρισας

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους Λαρισαίους που βγήκαν για τα ψώνια τους την Παρασκευή το βράδι στο κέντρο της πόλης.

Σε κάθε γωνιά οι ζογκλέρ και οι μάγοι, οι περφόρμερς  οι μικρές μπάντες, και τα μικρά θεατρικά σχήματα , είχαν στήσει την πραμάτεια τους , το γέλιο και τα μαγικά τους, τις χορευτικές φιγούρες και τα ακροβατικά τους, τις φωτιές και τα ακροβατικά δημιουργώντας γύρω τους το αδιαχώρητο.

Μέσα στην κατήφεια της οικονομικής κρίσης, έβλεπες χαμόγελα και χαρούμενα παιδικά πρόσωπα , εκστατικά με το πρωτόγνωρο θέαμα. Οι κλόουν τους καλούσαν να διασκεδάσουν μαζί τους, οι μάγοι να μαντέψουν τα μαγικά τους κόλπα, και όλα μέσα σε μια ατμόσφαιρα ξεγνοιασιάς έστω και προσωρινής, όσο για να ξεχάσουν τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που περνάει η χώρα μας.

Το Σάββατο όλο το κομβόι ξεχύθηκε και πάλι στους δρόμους και η γιορτή του δρόμου συνεχίσθηκε μέχρι αργά το μεσημέρι. Η περιέργεια διαδεχόταν την έκπληξη και το μειδίαμα έδινε τη θέση του στο γέλιο.

Ο ζογκλέρ Αντώνης Πασβάντης με την παρτενέρ του Βασιλική Κουσούνη και τη μικρή τους κόρη, η γνωστή ομάδα deva, μέλη του Διεθνούς Θεάτρου δρόμου, ο Αλβάρο με το τσίρκο του, το ίδιο που διασκεδάζει το κοινό μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, αλλά και οι δικοί μας clown team, ο μάγος tomas dela maja, η θεατρική ομάδα « οδοιπόροι» το μουσικό σχήμα Nuevo , ο Θέμης Σαμαντζής με το μουσικό του σχήμα, με την Έλενα Γκατζά στο τραγούδι, το σχήμα κρουστών caracatu από το γειτονικό Βόλο και οι los milogueros de larissa με τους εξαίσιους χορευτές του Αργεντίνικου τανγκο χάρισαν τη ζωντάνια και την τέχνη τους για δυο μέρες στους δρόμους της Λάρισας.

Φρόντισαν γι΄ αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας , το Επιμελητήριο Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο, η artfools, με πρωταγωνιστές φυσικά την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας .

Δυο μέρες γιορτής στην αγωνία των απλών ανθρώπων και σε πείσμα των καιρών.

Η αρχή για ένα καινούργιο θεσμό που θα εξελιχθεί και θα παγιωθεί στην πόλη μας, πάντα με την εθελοντική πολιτιστική ομάδα της artfools.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις