ΛΑΡΙΣΑ

Διασκέδασαν με χορό και τραγούδι τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλελέρ

Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Με πολύ κέφι, ζωντάνια, μουσική, τραγούδια και χορούς γιόρτασαν τα άτομα της τρίτης ηλικίας του Δήμου Κιλελέρ την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, στέλνοντας μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας σε όλο τον κόσμο.

Δεκάδες μέλη των ΚΑΠΗ συμμετείχαν το βράδυ του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου σε ειδική εορταστική εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Κιλελέρ στο κέντρο «ΙΣΤΟΣ».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι ηλικιωμένοι διασκέδασαν με τη ψυχή τους, αποδεικνύοντας ότι παραμένουν πάντα νέοι στην καρδιά και αγέρωχοι, παρά τις αντιξοότητες που δημιουργεί στην καθημερινότητά τους η κρίση και οι συνεχείς περικοπές στις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους να έχουν υγεία και να χαίρονται τη ζωή μαζί με τις οικογένειες και τα φιλικά τους πρόσωπα.

Ο κ. Κομήτσας μίλησε με θέρμη για τους κόπους δεκάδων ετών «που δικαιούνται να απολαύσουν όλοι οι ηλικιωμένοι» και επισήμανε ότι παρά την κρίση και την δυσχερή οικονομικά κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με ευθύνη του κράτους, ο Δήμος Κιλελέρ παραμένει σταθερός αρωγός των ατόμων της τρίτης ηλικίας με δομές και υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η λειτουργία των ΚΕΠ και των ΚΑΠΗ.

«Πρόσφατα, εγκαινιάσαμε ένα υπερσύγχρονο χώρο για τη στέγαση του ΚΑΠΗ στον Πλατύκαμπο, όπου δεκάδες άνθρωποι μπορούν να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να βρίσκονται σε ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον και να ψυχαγωγούνται» υπογράμμισε ο δήμαρχος Κιλελέρ και συνέχισε:

«Με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στηρίζουμε τους ανήμπορους και μοναχικούς συμπολίτες μας, διευκολύνουμε τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους και εξασφαλίζουμε την καθημερινή τους φροντίδα. Παρά την αντιξοότητες που γεννά η κρίση, θέλω να γνωρίζετε ότι στο Δήμο Κιλελέρ δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνα, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν όλες οι δομές υποστήριξης των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Άλλωστε, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αυτοί οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη μας και οφείλουμε να τους την παρέχουμε πάση θυσία» κατέληξε ο κ. Κομήτσας.

Χαιρετισμό στους ηλικιωμένους απηύθυνε και ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος των ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλελέρ, κ. Θεοφάνης Νανούλης, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν  οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Ζ. Ανυφαντή, Γ. Στατήρης, Κλ. Θεοδωρούλης, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γ. Ακριβούλης και η εκπρόσωπος του συλλόγου Σοροπτιμιστριών κ. Θ. Σταμπουλτζή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις