ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Χρυσαυγίτες» και αντιεξουσιαστές βρέθηκαν αντιμέτωποι στο Βόλο

Σε ρόλο «ασπίδας» η αστυνομία αποσόβησε τα χειρότερα

Χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές έδωσαν «παράλληλο» ραντεβού το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο του Βόλου, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των δεύτερων να υπάρξει κατά μέτωπο επίθεση, η Αστυνομία έπαιξε το ρόλο της «ασπίδας» με αποτέλεσμα να κυλήσουν όλα ήρεμα και, εκτός από δύο δακρυγόνα, που έπεσαν στην αρχή της πορείας, προς το μέρος των αντιεξουσιαστών, η μόνη αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν η διακοπή της κυκλοφορίας στις κεντρικές αρτηρίες του Βόλου.

Λίγο μετά τις 9 ωστόσο άρχισε να χαλαρώνει ο αστυνομικός κλοιός, στο κέντρο του Βόλου, μετά την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών και την μετά από λίγο αποχώρηση των περισσότερων μελών της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε Πανθεσσαλική αντιμνημονιακή συγκέντρωση λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, επί των οδών Δημητριάδος και Σκενδεράνη στο Βόλο, έξω από τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών περίπου 150 μελή του κόμματος, ενώ οι ίδιοι είχαν φροντίσει να περιφρουρήσουν και την οδό Ιάσονος, στο ύψος της Σκενδεράνη. Παράλληλα, ομάδες περιφρούρησης βρίσκονταν και στη Δημητριάδος, στο ύψος των οδών Σπυρίδη και Τοπάλη. Πολύ κοντά στις ομάδες περιφρούρησης βρίσκονταν και διμοιρίες υποστήριξης της Αστυνομίας.

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν οι βουλευτές Μαγνησίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Λάρισας Βαλάντης Αλεξόπουλος και Εύβοιας Νίκος Μίχας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην βουλευτής Απόστολος Γκλέτσος. Στη συνέχεια, τα μέλη και οι φίλοι της Χρυσής Αυγής, σε στάση προσοχής, τραγούδησαν τον ύμνο του κόμματος και στη συνέχεια τον Εθνική Ύμνο, κρατώντας ψηλά τις Ελληνικές σημαίες που κρατούσαν.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη

Τις δύο συγκεντρώσεις και την πορεία των αντιεξουσιαστών επέβλεπε ισχυρή αστυνομική δύναμη (με διμοιρίες που ήρθαν από άλλες Θεσσαλικές πόλεις και τη Θεσσαλονίκη), που για να «κόψει» την επαφή ανάμεσα στις δύο εκδηλώσεις, τοποθέτηση κάθετα στο οδόστρωμα της Δημητριάδος και της Ιάσονος (στο ύψος της Αγ. Νικολάου), κλούβες, με διμοιρίες υποστήριξης. Ακόμη διμοιρίες ακολουθούσαν το τέλος της πορείας των αντιεξουσιαστών, ενώ βρισκόταν σ’ όλους τους κάθετους δρόμους, για παν ενδεχόμενο.

Οι αντιεξουσιαστές

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και ενώ στην Πλατεία Αγ., Νικολάου είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 600 άτομα του χώρου των αντιεξουσιαστών και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστεράς, ξεκίνησαν την πορεία τους, κατεβαίνοντας, μέσω της Αγ. Νικολάου, προς την οδό Δημητριάδος.

Στο σημείο εκείνο και, ενώ ένα τετράγωνο πιο πέρα βρισκόταν συγκεντρωμένοι οι Χρυσαυγίτες, κάποιος προσπάθησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να γίνει ρίψη μερικών δακρυγόνων.

Στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν και στις 19.30 η πορεία κατηφόρισε την Αγ. Νικολάου και δια της Ιάσονος έφτασαν στο ύψος της Φιλελλήνων, ωστόσο γύρισαν ξανά από τη Δημητριάδος στην Αγ. Νικολάου, όπου έμειναν για περίπου 15 λεπτά φωνάζοντας συνθήματα κατά των μελών της Χρυσής Αυγής.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στις 8.30 και στην οδό Ιάσονος (καθώς ένα τετράγωνο πιο πέρα βρισκόταν η ομάδα περιφρούρησης της συγκέντρωσης) και, τελικά γύρω στις 9 το βράδυ οι αντιεξουσιαστές της πορείας κατέληξαν στο θόλο του Πανεπιστημίου, πολλοί μπήκαν στο άσυλο και οι υπόλοιποι άρχισαν να διαλύονται.

(Ρεπορτάζ και φωτογραφία : magnesianews.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις