ΛΑΡΙΣΑ

«Αναγκαιότητα η στήριξη των επιχειρήσεων»

Επίσκεψη του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Θωμά Ψύρρα στο Επιμελητήριο Λάρισας

Ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Θωμάς Ψύρρας, επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Λάρισας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής κ. Σωτήριο Γιαννακόπουλο. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο κ Γιάννης Κασσάρος από τα παλαιότερα και πλέον δραστήρια μέλη του επιμελητηρίου.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής, η ΔΗΜ.ΑΡ. αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα στήριξης των επιχειρήσεων. Η ενίσχυση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων και η προώθηση μιας ανάπτυξης νέου τύπου που θα ξεπερνά τις παθογένειες του παρελθόντος είναι αναγκαία για τον απεγκλωβισμό της χώρας από την πολυετή ύφεση.

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί πως η προώθηση της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας περνά  κι από τη στήριξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Απαιτείται η αντιμετώπιση των αδικαιολόγητων γραφειοκρατικών εμποδίων και η πάταξη της διαφθοράς, η αναδιοργάνωση όλων των αρμόδιων δομών και υπηρεσιών του δημοσίου ώστε να εκπληρώνουν αποτελεσματικά το ρυθμιστικό, ελεγκτικό και ταυτόχρονα υποστηρικτικό ρόλο προς την επιχειρηματικότητα.

Επίσης απαιτείται η υποστήριξη για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, τη διεθνή δικτύωση και τη σύνδεση με την έρευνα,. η χρηματοδότηση των  ιδιωτικών επιχειρήσεων μέσω των ΕΣΠΑ και μέσω του τραπεζικού συστήματος που μετά την αναμενόμενη ανακεφαλαιοποίηση είναι επιβεβλημένη.

Ο κ Γιαννακόπουλος ενημέρωσε με πληρότητα τον κ Ψύρρα για τον αγώνα που κάνουν οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες για να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους. Περιέγραψε την τραγική κατάσταση που βρίσκονται πολλοί από αυτούς αλλά κυρίως εξήγησε στον βουλευτή, με ιδιαίτερα εύγλωττο τρόπο, τις προτάσεις του Επιμελητηρίου.

Αναφέρθηκε στη σημασία του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) για τη χορήγηση χαμηλότοκων επιχειρηματικών δανείων στις μικρομεσαίες και καινοτόμες επιχειρήσεις. Τόνισε τη σημασία που έχει η στήριξη της παραγωγικότητας, της εξωστρέφειας όπως και των αναγκαίων δικτύων που η έλλειψη τους μας στερεί την πρόσβαση στις αγορές για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

Οι δύο άνδρες θα συνεχίσουν τις επαφές τους ώστε η συνεργασία τους να βοηθήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων δράσεων άμεσου αναπτυξιακού αποτελέσματος, τονίζοντας επιπρόσθετα ότι η ενίσχυση της χρηματοδότησης και της ρευστότητας της οικονομίας είναι συνδεδεμένη με την προστασία των θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της απασχόλησης που πλήττεται απίστευτα από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις